Jezelf vergeven doe je zo

Posted on
jezelf vergeven

jezelf vergevenJezelf vergeven is zo enorm belangrijk als je een ontspannen en gelukkig leven wilt leiden. Toch is het voor zo veel mensen heel lastig om zichzelf te vergeven voor de fouten die ze gemaakt hebben. Tegen die mensen wil ik maar een ding zeggen: Vergeef jezelf.

Dit bedoel ik niet verkeerd, maar jezelf vergeven is een keuze. Het is een keuze om tegen je eigen gedachtes en gevoelens in te gaan en tegen jezelf te zeggen: “ik verdien het om mezelf te vergeven.”
Dat is ook wat er eigenlijk onder ligt, jezelf die rust en ontspanning gunnen. Jezelf het gunnen om het schuld gevoel los te laten. Dan kun je jezelf vergeven en verder gaan.

Maar hoe kun je die keuze maken? Hoe kun je jezelf dit alles gunnen? Hoe kun je die stappen zetten?
Door de stappen heel klein te maken. Door iedere dag een kwartiertje lief tegen jezelf te zijn in je gedachtes.
Door je best te doen in ieder geval een van je fouten te analyseren en daardoor in een ander daglicht te gaan plaatsen.
Door, als je een nieuwe fout maakt, deze niet op te slaan in je schuldgevoel en elke keer als je voelt dat dat dreigt te gebeuren tegen jezelf te zeggen: “nee, ik vergeef mezelf voor dit en laat het los. Ik heb er van geleerd, het is goed en ik laat het los.”
Maak de stapjes klein, dan kom je er echt wel en kun je jezelf vergeven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.