Wat vind jij echt irritant aan andere mensen?

Posted on
irritant aan andere mensen

irritant aan andere mensenWat vind jij echt irritant aan andere mensen? Heb jij ook van die dingen die je echt irritant vindt als anderen dat doen? Van die eigenschappen of gedragingen waar je het helemaal benauwd van kan krijgen?

Schrijf die dingen eens op. Dat gedrag van anderen mensen waar jij echt allergisch voor bent. Dat gedrag, daar kun je namelijk iets heel moois van leren.
Die irritatiepunten wijzen je namelijk op een kwaliteit die jij in je hebt, maar nog niet voldoende gebruikt.
Stel, je bent echt allergisch voor mensen die passief zijn. Dan kun je kijken naar wat daar eigenlijk goed aan is. Vaak hebben deze mensen ook veel geduld. Ze laten de dingen komen zoals ze komen.

Dit is waarschijnlijk dan precies iets wat jij wat meer kunt toepassen in je leven. Ga dus voor jezelf onderzoeken wat jij echt irritant van andere mensen vindt. Onderzoek wat daar eventueel de positieve kanten van zijn en zorg ervoor dat je die positieve kanten meer gaat toepassen in je eigen leven.

Bekijk andere mensen met mildheid

Hier wil ik graag nog iets anders aan toevoegen. Als jij veel dingen hebt die je irritant aan andere mensen vindt, is het ook belangrijk om te gaan onderzoeken waarom je je zoveel aantrekt van het gedrag van anderen mensen. Waarvoor betrek je dat zo op jezelf en je eigen leven?
Want eigenlijk zegt hun gedrag niks over jou. Het staat los van jou en misschien heb je er wel iets mee te maken, je kunt anderen niet veranderen. Je kunt hooguit je mening en grenzen aangeven.

Het heeft geen meerwaarde om je te irriteren aan het gedrag van andere mensen. Sterker nog het geeft je alleen maar veel innerlijke stress.
En uiteindelijk maakt het je ook vermoeid. Het geeft geen zin om je te irriteren aan anderen, tenzij je er iets voor jezelf van leert.
Uiteindelijk gaat je irritatie ook jezelf blokkeren in je communicatie. Het trekt je weg uit het echte contact met jezelf en met de ander.
Voeg daarom mildheid aan jezelf toe. Mildheid naar jezelf en naar de ander. Dan gaat het allemaal een stuk beter 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.