Jij bent echt belangrijk

Posted on
jij bent echt belangrijk

Oké lieve schatten, jullie krijgen vandaag even een preek van mij. Jij bent echt belangrijk, maar dat moet je wel accepteren.

Ik spreek namelijk zoveel lieve mensen die zichzelf niet belangrijk genoeg vinden. Ze vinden een ander belangrijker, tenminste ze hebben geleerd om dit te vinden. Van nature vinden we onszelf namelijk allemaal belangrijk. We vinden onszelf goed genoeg, leuk, en lief. Natuurlijk zijn we van nature ook zorgzaam en lief voor anderen, maar we zijn ook echt lief voor onszelf.

Jij bent echt belangrijk, maar dat mag je niet vinden

Dit gevoel over onszelf leren we echter heel snel af: “je bent inderdaad heel leuk, maar laat niet blijken dat je dat ook van jezelf vindt.” We moeten ergens nog steeds vroom zijn, netjes zijn. Je mag niet arrogant zijn, want dat is slecht.

Dit zijn niet alleen je ouders die je dit meegeven maar iedereen. Zelfs op de tv is deze boodschap vaak aanwezig.

Het vervelende is alleen dat haast niemand door heeft dat de werkelijke boodschap is dat je niet zelfverzekerd mag zijn. Dat is wat er gecommuniceerd wordt, ook al hebben we het in de taal over arrogantie en egoïsme.

Het verschil tussen zelfverzekerd zijn en arrogant zijn is namelijk helemaal verwaterd. Zelfs als je de tijd neemt om jezelf er leuk uit te laten zien kan dat opgevat worden als arrogantie. Terwijl het eigenlijk alleen maar een stukje voor jezelf zorgen is en een uiting is van zelfliefde en jezelf waardevol vinden.

Snap dat het dus fout gaat

Als je deze fout gaat zien en gaat herkennen, dan kun jij jezelf bevrijden. Snap dat dit hele stuk in de maatschappij dus eigenlijk gebaseerd is op een communicatiefout, een verkeerd vertaalt begrijp en bovenal op onzekerheid. “Je wilt niet arrogant zijn, want dan vinden mensen je niet lief.”

Het gaat er echt er niet om dat een ander je lief vindt. Het gaat erom dat jij jezelf lief vindt, want jij bent belangrijk.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.