Welke vragen stel jij aan jezelf?

Posted on
Welke vragen stel jij aan jezelf

Welke vragen stel jij aan jezelf? Onze mind is een bijzonder iets. Het geeft namelijk antwoord op de vragen die we eraan stellen. Dat doet rechtstreeks en duidelijk. Eigenlijk is het net Google. Alleen stellen de meeste van ons niet de juiste vragen aan zichzelf. Daardoor krijgen ze niet de antwoorden oftewel zoekresultaten waar ze iets mee kunnen.

Welke vragen stel jij aan jezelf? Een voorbeeld van een verkeerde vraag

Laat me dit toelichten met een heel herkenbaar voorbeeld. Stel je wilt afvallen…

Je bent te zwaar en je voelt je niet lekker. Je bent totaal niet blij met je eigen lichaam. Eigenlijk kun je jezelf niet eens aankijken in de spiegel.
Je moppert dan ook dan ook vaak op jezelf. Met als gevolg dat je vragen gaat stellen zoals: waarom ben ik zo dik? Waarom kan ik niet afvallen. Jouw brein verwerkt dit, inclusief je negatieve ondertoon en antwoord snel: ‘omdat je te veel eet, dikzak.’ Of ‘omdat je te lui bent om te bewegen!’

Ouch… Dat doet ongelofelijk veel pijn en je hebt er geen fuck aan. Het is niet motiverend en je hebt geen tools om af te vallen. Je voelt je alleen maar rot en gefaald. Nou lekker dan.

Een voorbeeld van een goede vraag

Je kunt echter ook een andere vraag aan jezelf stellen: ‘wat kan ik doen om effectief, gezond en blijvend gewicht te verliezen?’ Het antwoord dat je krijgt, ken je al: ‘bewegen en gezond eten’. De truc is dan op een positieve manier door te vragen: ‘Hoe kan ik dat doen op een manier die ik vol kan houden?’ Het antwoord: ‘door iets te doen wat je leuk vindt. Je vond vroeger tennis bijvoorbeeld heel erg leuk. Als je weer gaat tennissen, dan beweeg je weer meer en je vindt het nog leuk ook. Dat maakt het een stuk makkelijker.’

Kijk daar heb je wel iets aan. Daar kun je wel mee vooruit en het voelt heel goed. Dat gebeurt er wanneer je de juiste vragen aan jezelf stelt.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.