Jij bent een lichtpuntje

Posted on
jij bent een lichtpuntje

Jij bent een lichtpuntje en ik wil dat je dat nu eindelijk echt door laat dringen. Het zijn de simpelste dingen die jij normaal vindt die voor anderen zoveel betekenen.

Het is die ene glimlach, dat ene compliment of gewoon je energie. Meer is er soms niet eens nodig om iemand iets moois te laten voelen. En jij hoeft jezelf ook niet dienstbaarder op te stellen dan dat. Ik weet dat je graag zoveel meer doet voor anderen, dat je graag alle pijn en alle problemen weg zou nemen, maar dat gaat niet.

Het is ook niet jouw taak om alle verantwoordelijkheid op je eigen schouders te willen nemen. Ik snap het, jij voelt je ook beter als anderen gelukkig zijn en je ziet hun mooie kanten. Jij ziet wie ze zouden zijn zonder deze lasten, maar het is niet jouw taak om alles weg te nemen.

Jij bent een lichtpuntje, stop met meer te willen zijn

Besef dat dat gevoel van meer willen voortkomt uit je eigen onzekerheid en invullingen. Door jouw onzekerheid ben je afhankelijk geworden van het geluk van anderen. Door je eigen invullingen zie je niet hoe sterk de ander is en hoe hard hun ziel deze lessen nodig heeft.

Open je ogen en zie wat er werkelijk is. Zie hoe het universum klaar staat voor alles en iedereen. Het is jouw taak om een lichtpuntje te zijn, meer niet. Jij hebt hier namelijk ook dingen te doen en te leren. Jij mag je gewoon op jezelf focussen. Juist dan zal het licht dat jij verspreidt alleen maar groter worden. Je taak zal makkelijker worden, fijner worden en je zult er nog meer van kunnen genieten.

Het maakt je niet minder lief als je jezelf op de eerste plaats zet

Een andere blokkade is dat je denkt dat je niet lief meer bent als je niet dienstbaar meer bent, maar dat is echt totale onzin. Wie jij bent, jouw karakter en jouw ziel maken je lief. Je bent dus niet lief, omdat je dienstbaar wilt zijn. Dat staat er volledig los van. Laat het dus los en geniet. Geniet van het leven, van jezelf en van je taak. Jij bent een lichtpuntje en dat is alles wat je hoeft te zijn.

 

3 Reactie(s)

 1. Willy says:

  Goed zeg , dank je wel Scarlet♥♥

 2. Marlies says:

  Ik ontdek nu pas deze schatkist. Wat een pareltjes deelde je al véél eerder lieve Scar en wat zijn ze ook nu, of in elk geval zeker nu voor mij, relevant. Dankjewel voor alles wat jij de afgelopen jaren hebt gedeeld en waarmee je deze schatkist hebt gevuld

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan mooi mens en een hele dikke knuf!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.