Je denkt: ik weet het even niet

Posted on
ik weet het even niet

“Ik weet het even niet.” We hebben soms zo’n hekel aan deze gedachte, terwijl hij zo normaal en gezond is. Het is het teken dat het tijd is om wat rustiger aan te gaan doen. Je hebt te veel nagedacht en er is te veel gebeurd. Je hebt een pauze nodig om opnieuw op te laten en je hoofd helder te krijgen.

Ik weet het even niet

Dit is de gedachte die je vertelt dat je van jezelf bent weggegaan. Je bent het contact met je eigen gevoel verloren en je hoofd loopt over. Van binnen heb je pijn, misschien wel meer dan je denkt. Die pijn leidt je af en zorgt ervoor dat je niet komt bij wat je werkelijk wilt en moet gaan doen.

En weet je? Dat is helemaal oké. Dit hoort bij het leven. Je kunt er boos over worden en je kunt er tegen gaan vechten. Je kunt volledig je in weerstand gaan staan, maar dat haalt dit gevoel niet weg. Jij zit vol, overvol en als je gaat vechten tegen jezelf wordt het alleen maar erger.

Neem je rust

Juist nu je een oplossing wilt en je verder wilt, moet je deze muur omarmen. Je hebt rust nodig, dat geeft dit gevoel en deze gedachte aan. Stop met vechten en doe hetgeen wat zo onlogisch aanvoelt: sta stil.

Doe de dingen die jou echt tot rust brengen. Ga lekker wandelen in de natuur, ga creatief bezig zijn of schrijf alles van je af. Zo creëer je die echte rust weer in je hoofd en kom je weer tot jezelf. Je hebt het nodig, daarom weet je het even niet.

Stop met zo streng zijn voor jezelf. Je hebt hard genoeg gevochten. Je hele systeem geeft het aan. Als je jezelf die rust even gunt en jezelf due pauze geeft, komt het helemaal weer goed. Je vindt de antwoorden weer in jezelf en voelt jezelf weer. Dan heb je weer meer energie en inzicht. Je kunt weer verder en gaat dwars door die muur heen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.