Jouw fouten zijn nuttig. Hartstikke nuttig!

Posted on
fouten zijn nuttig

fouten zijn nuttigIedereen maakt wel eens fouten. Grote fouten, kleine fouten, fouten zonder gevolgen en fouten met grote gevolgen. Ik durf te zeggen dat al deze fouten nuttig zijn. Jouw fouten zijn nuttig. Ze leren je namelijk iets, ze brengen je verder en maken je bewust van iets waar je je nog niet bewust van was.

Hoe kun je je fouten nuttig maken?

Het eerste wat je moet leren is jezelf mild te bekijken. Jezelf niet te beoordelen op je fouten. De misstappen die je maakt zeggen namelijk niks over jou als persoon. Als je dit keer op keer tegen jezelf blijft herhalen, jezelf met liefde behandeld en jezelf het zwijgen oplegt als je jezelf aanvalt om je eigen fouten, heb je al een paar goede stappen gemaakt.
Natuurlijk is jezelf mild behandelen niet makkelijk te leren als je het niet gewend bent, maar het is wel heel belangrijk om het in ieder geval te proberen.

Als je dit kunt, kun je je fouten zijn als dingen die je ergens bewust van maken. Je kunt ze zonder emotie, maar met interesse gaan observeren. Wat is er precies gebeurt? Waarom gebeurde het? Wat kun je ervan leren? Hoe zou je het de volgende keer aanpakken? Met deze inzichten zijn jouw fouten nuttig.

De laatste stap is natuurlijk toepassen. Vraag jezelf nog af in welke situaties je tegen hetzelfde aan zou kunnen lopen. Bekijk of daar hetzelfde kan gebeuren. Je kunt dan al dingen dingen veranderen voor er iets gebeurt. Je kunt dingen nog beter maken. Je kunt jezelf nog beter maken. En dan kun je zeggen: “fouten zijn nuttig.” Je maakt ze namelijk nuttig.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.