De 14 kenmerken van mensen die trouw zijn aan zichzelf

Posted on
trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan jezelf is niet altijd even makkelijk. Wat anderen van je vinden en hoe ze over je denken kan toch een bepaalde impact op je hebben. Je wilt toch niet raar gevonden worden? Je wilt er toch bij horen?

Daarnaast wil je ook goed genoeg zijn, dus je probeert ook aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Als mensen deze verwachtingen niet uitspreken, dan vul je ze in op basis van wat ze zeggen, vertellen en hun (non-)verbale reacties.

Als dit (onbewust) bij jou een grote rol speelt, zal er nog weinig tijd en ruimte overblijven voor wat jij wilt en vindt. Dat heeft dan een veel lagere plek op je prioriteiten lijstje gekregen en daardoor kom je er meestal niet eens bij.
Ondanks dat dit een gewoonte is die je waarschijnlijk al heel lang hebt, zal het nog steeds niet fijn voelen. Het kost je energie en je merkt ook dat je niet helemaal meer in je kracht staat. Je wordt onzekerder en voelt je onrustig.

Hoe gaan anderen hiermee om? Wat ervaren en doen de mensen die wel trouw zijn aan zichzelf?

Trouw zijn aan jezelf: 14 kenmerken van mensen die trouw zijn aan zichzelf

Natuurlijk is iedereen anders en doen mensen die trouw zijn aan zichzelf ook andere dingen, maar ze hebben wel overeenkomsten. Die overeenkomsten noemen we in dit geval kenmerken, want ze zijn ontzettend tekenend.

 1. Ze zijn niet meer bang voor het onbekende of de toekomst. Ze houden zich er niet mee bezig en omarmen wat er komt.
 2. Ze nemen niet alles aan van de maatschappij of de media, maar ze verzetten zich er ook niet standaard tegen.
 3. Ze hebben hun eigen mening en ideeën, maar delen die ook niet altijd. Ze zijn er niet op uit om mensen te overtuigen, dat is helemaal hun doel niet.
 4. Ze accepteren dat ze niet perfect zijn, maar werken wel altijd aan hun blokkades en ze willen altijd de beste versie van zichzelf zijn.
 5. Ze zijn niet afhankelijk van anderen en het maakt ze niet uit als ze alleen zijn, maar ze vinden het ook niet erg om de gezelligheid op te zoeken.
 6. Ze accepteren anderen ook gewoon voor wie ze zijn, zonder erover te oordelen.
 7. Er zijn misschien maar een handje vol mensen om hun heen met wie ze die diepere ‘klik’ hebben en daar zullen ze dan ook goed voor zijn.
 8. Ze gaan graag opzoek naar de diepere betekenis van dingen, zonder er een obsessie van te maken.
 9. Ze weten heel goed voor zichzelf wat ze goed of slecht vinden.
 10. Ze snappen dat het leven ook minder leuke fases kent en werken daardoorheen met een zo’n positief mogelijke houding.
 11. Ze zijn oplossingsgericht, maar leggen er geen druk voor zichzelf op om direct iets te moeten oplossen.
 12. Ze willen groeien, leren en ervaren en zijn daardoor heel open-minded.
 13. Ze zijn niet zo snel onder de indruk van mensen, verhalen of gebeurtenissen, omdat ze er een bepaalde afstand van bewaren.
 14. Ze vergelijken zichzelf niet met anderen.

Ik hoop dat je, als je dit leest, voelt en begrijpt dat je al best wel aardig op weg bent om meer trouw aan jezelf te zijn. Als je ook gewoon wilt blijven groeien en rustig doorwerkt aan jezelf, is dit ook gewoon haalbaar voor jou.

 

1 Reactie(s)

 1. jopie says:

  Heb alles van deze 14 toppie

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.