Laat een ander in zijn waarde

Posted on
Laat een ander in zijn waarde

Laat een ander in zijn waardeLaat een ander in zijn waarde. Als ik dit zo zeg, klinkt het waarschijnlijk vrij logisch. Je denkt ook dat je dit al heel vaak doet, maar is dat echt zo? Ik wil je uitdagen om dit in jezelf te onderzoeken.

Hoe jij naar anderen kijkt is namelijk ook een weerspiegeling van hoe je naar jezelf kijkt. Daarnaast beïnvloed hoe jij naar andere kijkt ook je gevoel. Hoe milder jij naar een ander kijkt, hoe meer rust je in jezelf zult ervaren. Eigenlijk is een mens namelijk helemaal niet gemaakt om een ander te veroordelen.

Laat een ander in zijn waarde: hoe doe je dat

Het begint natuurlijk met voor jezelf te achterhalen hoe je daadwerkelijk over andere denkt. Zit je bijvoorbeeld mensen in het verkeer toch te veroordelen? Of denk je eigenlijk toch wel heel negatief over die collega?

Natuurlijk is het logisch dat je dit doet en natuurlijk maakt het je geen slecht mens, maar het voelt ook niet goed als je eerlijk bent. En je wilt je goed voelen toch?

Ga dus eerst na wanneer jij een ander eigenlijk niet in zijn waarde laat. Maak jezelf er bewust van en het beste zou zijn als je het ook zo opschrijven.

Dan weet je namelijk precies wanneer je op jezelf moet letten en jezelf moet stoppen.

Jezelf stoppen, als je bewust bent van wat je doet, doe je door tegen jezelf te zeggen: ‘zo wil ik niet denken, want ik laat iedereen in zijn waarde’ of misschien nog wel beter: ‘zo wil ik niet denken, want ik wil rust en een goed gevoel.’

Eigenlijk is er niet meer nodig dan dit. Je moet het alleen wel volhouden en jezelf erop blijven aanspreken. Het kan namelijk even duren voor je nieuwe gewoonte ingesleten is en je echt iedereen in je hoofd in zijn waarde laat.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.