Maak van spiritualiteit jouw eigen ding

Posted on
jouw eigen spiritualiteit

Wat is spiritualiteit nou eigenlijk? Voor mij is spiritualiteit het pad van innerlijke groei wat jij bewandelt. Dat kan betekenen dat je jezelf daardoor sterk verbind met de engelen, kaarten gebruikt of alleen maar lekker naar de yoga les gaat. Het sleutelwoord is namelijk ‘jij’.

Voor mij is er dus ook geen universele definitie van spiritualiteit. Er zijn geen regels voor, alleen maar tips en ideeën. Net zoals mijn artikel over een goede basis voor je spirituele ontwikkeling alleen maar tips vanuit mijn visie en ervaring bevat.
Jij voelt of het ook bij jouw spirituele pad past. Misschien voel je dat gelijk, maar misschien ook pas als je het uitprobeert. Je voelt het hoe dan ook.

Het is belangrijk dat je dat gevoel volgt. Dat gevoel wat aangeeft wat je wel een niet leuk vindt en waar je wel en niet in geloofd. Het is jouw pad en spiritualiteit mag jouw eigen ding zijn. Het enige waar het echt om gaat is dat je ervan groeit en ervan geniet.

Maak van spiritualiteit je eigen ding, dat heb ik ook gedaan

Als ik niet mijn eigen spirituele pad en gevoel gevolgd had, was het helemaal niet zo leuk geweest.

Een van de dingen die ik al heel mijn leven op spiritueel gebied doe is het werken met energie oftewel het geven van healingen. Gewoon omdat het leuk is en goed voelt. Ik deed dit zelfs al voor ik wist hoe dat heette of welke theorieën er over waren.

Op een gegeven moment wilde ik wel weten hoe anderen erover dachten. Ik wilde weten wat anderen vonden van de kleuren die ik zag en die rare cirkels. Door te lezen leerde ik dat dit de aura was en de chakra’s waren. Dat prikkelde me nog meer. Hoe werken anderen hier dan mee? Kan ik hier nog beter in worden?

Dat was voor mij de reden dat ik me aansloot bij een groep mensen. Samen gingen we oefenen, maar dat voelde gelijk al niet goed. Zo werkte we met zijn tweeën aan een persoon, omdat ik ‘onervaren’ was. Toen ik bezig was kreeg ik letterlijk pijn in mijn handen. Daarom stopte ik ook, maar ik durfde niks te zeggen. Ook niet toen ik zag dat de persoon waarmee we bezig waren heel verdrietig werd en niet op een goede ontladende manier. Ze raakte overprikkeld.

Toen kwam de docent kijken en ik gaf aan dat ik niet meer mee deed. Dat werd op mijn ‘onervarenheid’ geschoven en eigenlijk werd het niet geaccepteerd. Ik had toestemming moeten vragen om te mogen stoppen.

Volg je gevoel, ook als het gaat over spiritualiteit

Jullie snappen vast wel dat ik daar nooit meer naartoe ben geweest. Dit is dan ook een heel duidelijk voorbeeld van mensen die hun spirituele pad jou willen opleggen. Dit gebeurt echter ook veel kleiner en subtieler. Je gevoel heeft dit gelukkig altijd door, dus vertrouw daarop.

Als ik hier namelijk mee doorgegaan was en mijn gevoel genegeerd had, was ik mijn eigen gaven en gevoel gaan onderdrukken. Ik had het niet naar mijn zin gehad en de kans is groot dat ik niet eens echte healingen meer kon geven, want mijn manier werkt anders.

Leesstip: spiritualiteit en jouw spirituele ontwikkeling.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.