4 hele slimme manieren om met negatieve mensen om te gaan

Posted on
manieren om met negatieve mensen om te gaan

Manieren om met negatieve mensen om te gaan. Je zult in je leven altijd mensen tegenkomen met een negatieve mindset. Hoe hard je je best ook doet om deze mensen een hart onder de riem te steken, het lukt niet. Ze blijven hangen in hun slachtofferrol, creëren overal problemen die er niet zijn en kunnen zelfs manipuleren en liegen. Eigenlijk zijn deze mensen helemaal niet goed voor jou en niet goed voor je leven.

Daarom deel ik graag deze 4 slimme manieren om met negatieve mensen om te gaan met jou. Ik snap heel goed dat je deze manieren niet een keer onder de knie hebt, omdat je zorgzaam bent en soms ook twijfelt aan je eigen instincten.
Geef jezelf dan ook de ruimte om hiermee te oefen en om steeds meer voor jezelf op te komen. Stapje voor stapje kom je er zeker.

Slimme manieren om met negatieve mensen om te gaan

Reageer niet op hun slachtofferrol

Als iemand in de slachtoffer rol schiet en je op allerlei manieren probeert te vertellen hoe slecht ze het wel niet hebben, ga daar dan niet in mee. Luister, maar geef er geen aandacht aan. Net zoals je aan een kind in een driftbui eigenlijk ook geen aandacht zou moeten geven.

Door niet te reageren krijgen negatieve mensen in de slachtoffer rol niet de aandacht en bevestiging die ze eigenlijk zoeken. Daardoor gaan ze zich uiteindelijk of anders gedragen of kiezen ervoor om geen contact meer met jou te hebben.

Vertrouw op je onderbuikgevoel

Twijfel niet aan je instincten en intuïtie. Als jij voelt dat iets niet oké is, dan is het niet oké en dan kun je ook het beste je mond opentrekken of vertrekken. Het moment dat jij die weerstand voelt, is namelijk het moment dat er iets gedaan of gezegd wordt wat niet goed is. Als is het misschien alleen op energetisch niveau.

Leer daar dus op te vertrouwen en daar steeds beter naar te luisteren.

Negeer beledigingen

Als iemand jou aanvalt (om er zelf beter van te worden) met venijnige opmerkingen, kun je daar misschien één keer wat van zeggen, omdat iemand het misschien niet bewust door heeft wat hij doet is goed, maar daarna stopt het.

Besef namelijk heel goed dat iemand dit alleen maar weer doet om aandacht te krijgen en dat kun je dan ook het beste gewoon niet geven. Laat ze maar lekker in hun sop gaarkoken, zoals mijn oma dat zou zeggen.

Pas als het echt pesten wordt, dan grijp je in. Houd jezelf dan ook niet in, maar kom op voor jezelf en ga niet alleen de confrontatie aan. Licht bijvoorbeeld je baas of andere buren in. Vertel wat er werkelijk aan de hand is en bagatelliseer het niet.

Doe niet mee aan roddels en drama

Er wordt nog steeds zoveel geroddeld en overdreven dat alles bij sommige mensen een soapserie lijkt. Doe daar niet aan mee en praat ook niet mee. Onttrek jezelf daar volledig uit, want hieraan meedoen kost je alleen maar energie en je goede gevoel.

Verwacht duidelijke antwoorden

Negatieve mensen die ook nog eens manipuleren en alles naar hun hand proberen te zetten, geven vaak geen duidelijke antwoorden. Ze breien er een heel verhaal omheen dat bol staat van allerlei excuses en argumenten. Ook een ‘ik weet het niet’ komt bij deze mensen vaak voor.

Neem hier geen genoegen mee en blijf iemand aankijken tot je een duidelijk antwoord krijgt. Dat is meestal precies hetgeen waar zo’n persoon niet tegen kan.
Verzet dus ook geen stap als er een activiteit aan verbonden zit en laat niet zomaar het gespreksonderwerp veranderen naar iets anders.

Hoe ga jij om met negatieve mensen?

2 Reactie(s)

  1. Maaike says:

    weer heel goede tips! dankjewel Scarlet

    1. Scarlet says:

      Graag gedaan. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.