3 dingen die je helpen om te gaan met hoogsensitiviteit

Posted on
Omgaan met hoogsensitiviteit

Omgaan met hoogsensitiviteitOmgaan met hoogsensitiviteit. Dat hoogsensitief zijn niet altijd even makkelijk is, dat weten de meeste nu ondertussen wel, daarom wil graag 3 dingen met je delen die helpen om te gaan met hoogsensitiviteit.

Omgaan met hoogsensitiviteit tip 1: niet alles wat je denkt is realiteit

Wat je heel er kan helpen met het omgaan met hoogsensitiviteit is jezelf niet te serieus nemen. Je bent namelijk heel gevoelig en daarmee ook heel gevoelig op alles wat je denkt.
Soms denken we dingen om ze te verwerken, soms is het een conclusie op basis van een gebeurtenis en soms is het gewoon een gedachte.
Neem het niet allemaal gelijk aan als realiteit, maar geef jezelf ook de ruimte om je gedachtes niet te geloven. Geef jezelf de tijd om te checken of ze ook echt kloppen.

Deze openheid haalt de druk van de ketel af en zorgt er ook voor dat niet al je gedachtes zich intensief manifesteren als gevoelens.

2. Je lichaam is een anker

Jouw lichaam staat op de grond en als je merkt dat je geest en ziel niet helemaal willen landen of gronden, kun je jouw lichaam juist gebruiken als anker.
Focus je dan ook juist op je lijf en maak je ademhaling diep.
Kom fysiek in beweging, zodat je je lichaam weer gaat voelen. Ga lopen, dansen of springen of doe een korte yoga sessie.
Breng je aandacht bewust naar je voeten en handen en wrijf even over je armen en benen.
Dat brengt je weer in contact en helpt je weer te gronden.

3. Geef jezelf ruimte om te zijn

Het is prima dat je jezelf kent en jezelf wilt beschermen, maar als je jezelf gaat isoleren en dingen gaat ontnemen als voorzorgsmaatregel, ontneem je jezelf ruimte.
Juist dat veroorzaakt dat je je opgesloten voelt en niet verder komt.

Trek niet te snel conclusies dat iets nooit gaat. Door jezelf op die manier vast te zetten, maak je jezelf alleen maar kwetsbaarder en kom je steeds meer klem te zetten.
Blijf daarom open en geef jezelf ruimte. Kijk per moment wel wel of niet gaat en neem je ruimte in.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.