Omgaan met negatieve energie als je hoogsensitief bent

Posted on
omgaan met negatieve energie

omgaan met negatieve energieOmgaan met negatieve energie is voor niemand echt makkelijk en het is al helemaal niet makkelijk om met negatieve energie om te gaan als je hoogsensitief bent. Daarom wil ik je graag een aantal tips geven die het makkelijker voor je maken. 🙂

Leren omgaan met negatieve energie? Zorg ervoor dat je jezelf er bewust van bent!

Voor je überhaupt wat kunt gaan doen aan de negatieve energie van anderen, is het belangrijk dat je jezelf er bewust van bent. Dan kun je er iets aan doen voor je moe en geprikkeld bent en je rot voelt.
Jezelf bewust maken doe je door er een gewoonte van te maken aan jezelf te vragen hoe je je voelt en of de druk die je voelt het gevolg is van negatieve energie.
Als je hier een gewoonte van maakt en dit jezelf blijft vragen, dan komt er een moment dat je onderbewustzijn het van je overneemt en je een seintje gaat geven als je last hebt van die energie.

Dat lijkt een beetje op leren fietsen. Veel oefenen en proberen en op een gegeven moment kan je het en hoef je alleen nog maar bewust op te stappen.
Zo gaat het ook als je vaak bij jezelf checkt of je last hebt van negatieve energie. Op een gegeven moment hoef je niet meer te checken, dan weet je het gewoon.

Maak contact met positieve energie

De beste manier om met negatieve energie om te gaan is door er positieve energie tegenover te zetten (of een hele liefdevolle energie). Onderzoek dus eerst waar je aan kunt denken wat jou echt zo’n goed gevoel geeft. Misschien is het muziek, misschien is het een persoon of misschien een doel dat je hebt. Laat het iets zijn wat je echt vervult met passie en liefde.

Je kunt het zien als Harry Potter met zijn spreuk tegen de dementors. Hij beschermde zich tegen hun door een hele spreuk te gebruiken die een heel sterk schild creëerde. Om dat schild te creëren moest hij zelf denken en contact maken met een hele sterke liefdevolle of positieve herinnering.
Dit geld voor jou ook. Jouw positieve houvast geeft je hele positieve energie die je kunt inzetten als jouw bescherming. Daardoor kun je omgaan met negatieve energie.

Creëer een beschermingsmechanisme

Op basis van die positieve energie kun je jezelf gaan beschermen tegen negatieve energie van anderen. Je kunt hier echt het beste je eigen voorstellingsvermogen gebruiken.
Je kunt je voorstellen dat je letterlijk een schild om je heen hebt of een wolk. Je kunt een energiebol om jezelf heen plaatsen of een piramide of rozenhaag. Wat past bij jouw bron van positiviteit? Wat past bij jouw positieve houvast? Op basis daarvan kun je deze beschermingsmechanisme creëren.

Zorg ervoor dat je zelf in balans bent

Omgaan met negatieve energie vraagt ook om werken aan en met jezelf. Negatieve energie kan je namelijk helemaal niet zo goed raken als je al in balans bent. Negatieve energie haakt namelijk in op jouw ‘zwakke punten’, jouw kwetsbaarheden, angsten, onzekerheden en onverwerkte ervaringen.
Als jij hiermee aan de slag gaat, dan kun je al heel snel een stuk makkelijker omgaan met negatieve energie en heb je jouw beschermingsmechanisme al een stuk minder snel nodig.

Wil je hier meer mee doen?

In de cursus omgaan met hooggevoeligheid neem ik je mee in een reis langs manieren om jezelf te ontladen en beschermen en jezelf in balans te brengen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.