[Vrijdag Vragendag] onzekerheid en luisteren naar je gevoel

Posted on
onzekerheid en luisteren naar je gevoel

onzekerheid en luisteren naar je gevoelBeste Scarlet, op de valreep nog een vraag over onzekerheid en luisteren naar je gevoel:

Ik ben herstellende van een angststoornis, dus ben nog regelmatig heel onzeker en in onbalans, even een beknopte uitleg.
Bij sommige van mijn vrienden voelt het contact niet goed meer. in het verleden zijn ze wel van waarde geweest, dus verstandelijk gezien vind ik dat ik het contact niet zomaar kan verbreken, maar mijn gevoel zegt: kappen, om het maar heel direct te benoemen. in hoeverre moet ik de tijd afwachten tot ik weer meer in balans ben en dan ook misschien ons contact weer zal waarderen of is mijn gevoel juist en moeten onze wegen zich scheiden?

Met vriendelijke groeten,
Anoniem

Scarlet’s antwoord:

Lieve Anoniem,

Dank je wel voor je vraag over onzekerheid en luisteren naar je gevoel. Eigenlijk moet je jezelf een vraag stellen om het juiste antwoord te vinden: is dit je onzekerheid of is dit je intuïtie?
Als het toch nog een deel onzekerheid is, geef het dan twee maanden om nog verder te herstellen en als het dan nog niet goed voelt, kun je het beste meer afstand gaan nemen en uiteindelijk stoppen.
Is het je intuïtie, dan is het tijd om nu al meer afstand te gaan nemen.
Iets wat niet goed voelt, kost namelijk heel veel energie en heel veel van jezelf. Precies datgene wat je nodig hebt om verder in balans te komen.

Het belangrijkste is dat je niet in een keer overal mee stopt, maar het in kleine stapjes doet. Creëer langzaam meer afstand, dan kun je aftasten wat wel goed voelt en wat jij nodig hebt. Dan blijf je ook niet met onverwerkte emoties achter als het contact helemaal verbroken is.

Hopelijk kun je hier iets mee en kun je die stappen zetten die goed voor jou zijn en die werkelijk van binnen goed voelen.

Fijne dag!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.