Meer rust in je hoofd? Ruim je huis op :)

Posted on
opruimen voor meer rust in je hoofd

opruimen voor meer rust in je hoofdRuim je huis op voor meer rust in je hoofd. Je kunt je kamer opruimen, je kunt het huis opruimen, je kunt je werkplek opruimen, maar je kunt ook alles in je hoofd opruimen.
Vergeet hierbij niet dat als het in je hoofd niet opgeruimd is, het opruimen van je omgeving niet gaat. Andersom geldt dit ook: als je omgeving niet opgeruimd is, lukt het je ook haast niet om je hoofd leeg te maken.

Je omgeving opruimen

Veel mensen vinden niks fijner dan een opgeruimd huis. Veel mensen kunnen niet werken in een slordige werkplek. Toch komen we in deze tijd vaak tijd te kort om alles schoon en netjes te houden.

Hierbij speelt ook nog eens het feit dat we allemaal een andere definitie hebben van wat opgeruimd is. Voor de een is een ruimte waarin gestofzuigd en gestoft is meer dan genoeg. Voor de ander moet ook alles afgenomen worden met een vochtig doekje, moeten de meubelen aan de kant en er moet gedweild zijn.

Voor de een hoeft alles alleen maar op een stapeltje te leggen en mag er hier en daar wat rond slingeren, terwijl het voor de ander nodig is dat alles in laden en kasten ligt.

Dit verschil in definitie maakt het ook moeilijk als je met iemand samen woont en een opgeruimd huis wilt hebben. Het is dan ook verstandig dat je eerst samen bespreekt wat je precies gedaan wilt hebben en ook hoe je dit gedaan wilt hebben. Het beste kun je alles een keer samen opruimen en schoonmaken en daarna, voor de volgende keren, de taken verdelen.

Alles in je hoofd opruimen

We krijgen dagelijks veel informatie te verwerken. Deze informatie verwerken we deels door erover na te denken. Deze gedachtes roepen vervolgens gevoelens op, die ook een plek moeten krijgen.
Daarnaast verwerken we een groot deel van de informatie die we binnen krijgen onderbewust (en in onze dromen).

Het is dus heel logisch dat je heel veel onrust in je hoofd (en gevoelsmatig) kunt hebben.
Je kunt hier veel klachten van ondervinden. Zowel geestelijk als lichamelijk. Het is daarom heel belangrijk dat je regelmatig ontspant en de coach in je hoofd opruimt.

Dit opruimen kun je bijvoorbeeld doen door elke avond, vlak voordat je gaat slapen, 5 minuten de tijd nemen om te ontspannen. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Maak je ademhaling hierbij zo diep mogelijk (buikademhaling) en laat al je gedachtes voor wat je zijn. Elke gedachte die je concentratie verstoord, laat je los. Ga gewoon weer terug naar je ademhaling en geniet van de rust die deze oefening brengt.
Na die paar minuten kun je lekker gaan slapen.

Mocht je echt heel veel last hebben van onrust in je hoofd, dan is het aan te raden dat je naar een coach, therapeut of psycholoog gaat. Zij kunnen je vaak ondersteunen en verder helpen.
Daarnaast werken de lichamelijke aanrakingen tijdens een massage ook zeer rustgevend. Naar een masseur gaan is dan ook een aanrader als je veel last hebt van onrust.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.