Wat ik doe als ik ziek ben

Posted on
wat ik doe als ik ziek ben

wat ik doe als ik ziek benWat ik doe als ik ziek ben. In dit artikel wil ik jullie graag vertellen wat ik zelf doe als ik ziek ben, omdat ik al een paar dagen behoorlijk ziek ben. Natuurlijk is dit allemaal niet wetenschappelijk bewezen of onderbouwd. Dit is gewoon mijn visie van ziek zijn en hoe ik ermee omga.

Ziek zijn is in mijn ogen heel nuttig, zeker als je voor de rest gezond bent en even een griepje te pakken hebt. Het is in mijn ogen een manier van de natuur om een hoop troep op te ruimen. Ik word persoonlijk dan ook vaak alleen ziek als ik stress heb gehad of vastloop in mijn eigen proces. Het ontlaadt me en geeft me een zetje.

Zelf met die gedachte in mijn achterhoofd vind ik ziek zijn nog steeds heel vervelend. Ik houd namelijk heel veel van mijn werk en ben graag bezig, maar goed ziek is ziek.

Wat ik doe als ik ziek ben

Allereerst luister ik echt volledig naar mijn eigen lichaam. Die weet namelijk heel goed wat hij nodig heeft om die bacterie of virus mijn lijf uit te krijgen. Als ik ergens trek in heb dan eet ik dat dus ook en als ik nergens trek in heb, dan eet ik niks.
Misschien kost dan namelijk de verbranding van voedsel wel te veel energie en is die energie juist nodig om te beter te worden.

Ik drink wel heel veel. Met name water, roosvicee (met toegevoegde vitamines) en cranberry sap. Ik vind het namelijk wel heel belangrijk om voldoende vocht en vitamines binnen te krijgen. Ik wil dan ook graag nog wel eens wat vitamines slikken als extraatje.
Cranberry sap vind ik vaak niet lekker als ik ziek ben, maar zeker als ik last heb van buikgriep lijkt het bijzonder goed te helpen bij mijn genezing.

Wat ik doe als ik ziek ben, is er ook voor zorgen dat ik warm blijf. De meeste bacteriën en virussen kunnen namelijk minder goed tegen warmte dan ons eigen lichaam en daar maak ik heel goed gebruik van door mijn sokken aan te houden en alle afvalstoffen eruit te zweten.

Voor de rest zorg ik ervoor dat ik voldoende slaap en rustig aan doe, maar wel af en toe wat rond loop, om mijn spieren in beweging te houden.

Misschien heb jij hier ook wat aan. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.