Het verschil tussen positief denken en positief zijn

Posted on
positief zijn en positief denken

Positief denken en positief zijn. Ik ben een grote voorstander van positiviteit. Een positieve instelling brengt je verder, motiveert je en houdt je gefocust. Er is echter iets heel belangrijks om op te letten: ben je echt positief of probeer je positief te zijn?

Je kunt nog zoveel affirmaties en positieve gedachtes denken, maar dat maakt nog geen positieve instelling of mindset. Sterker nog, je loopt dan het risico dat je dan jezelf alleen maar ongelukkig maakt. Het valt dan namelijk tegen dat je geen resultaten bereikt en je eigenlijk nog steeds niet fijn voelt.

Positief denken en positief zijn: omarm wat er is

Wat is het grote verschil dan tussen positief denken en een positieve mindset hebben? Het zit hem er in of je de narigheid recht in de ogen durft aan te kijken. Durf jij te zeggen: “ik zie jou.” en “wat kan ik van jou leren?”

Kun jij ondanks die vervelende obstakels het leven omarmen? Dat is pas echt positief. Zeker als je vanuit die acceptatie zoekt naar mogelijkheden om te groeien en alles eruit te halen.

Een positieve mindset betekent dat je niet vlucht, maar je ook niet laat tegenhouden. Je ziet wat er is, maar je luistert naar je hart die je zegt dat er zoveel te beleven en te halen is. Daar ga je voor.

Met een positieve mindset kun je je nog steeds wel eens rot voelen

De grootste fabel die echte positiviteit tegenhoudt is dat je je met een positieve mindset nooit rot zult voelen. Dat is echt bullshit. Je zult echt nog wel je dipjes en je dalen hebben. Je zult je echt nog wel eens rot voelen, maar ook dan weet je dat je dit aankunt kijken. Jij voelt dat er meer is, dat er oplossingen zijn en dat er nog zoveel moois aankomt.

Positief zijn: hoe creëer je dan zo’n positieve staat van zijn?

Laat je allereerst inspireren door mensen die in jouw ogen die positieve mindset hebben. Het gaat er namelijk om dat je jezelf voorbeelden geeft en je eigen gevoel triggert.
Daar helpen affirmaties weldegelijk bij. Het helpt ook zeker als je jezelf focust op de positieve dingen in je leven en de dingen waar je dankbaar voor bent.
Vlucht alleen niet voor de dingen die niet leuk zijn. Blijf ze ook zien en vind jou manier om ze een goed plekje te geven. Voor mij is dat: wat kan ik van je leren? Voor jou is is dat misschien iets anders, zoals: hoe kan ik jou verslaan?

Zorg ervoor dat je in het oog houdt wat belangrijk voor je is. Maak daar tijd voor. Dat is pas de echte voeding voor je positieve staat van zijn.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.