5 signalen van spirituele transformatie

Posted on
Als je jezelf bezig houdt met spiritualiteit zul je merken dat je eens in de zoveel tijd in een soort stroomversnelling belandt. Dit noemen we dus ook wel een spirituele transformatie.

Als je jezelf bezighoudt met spiritualiteit zul je merken dat je eens in de zoveel tijd in een soort stroomversnelling belandt. Dit noemen we dus ook wel een spirituele transformatie. Tijdens zo’n spirituele transformatie kun je heel veel verschillende dingen ervaren, want de signalen zijn deels ook afhankelijk van hoe je zelf bent en op welk punt je staat in je spirituele ontwikkeling.

Toch zijn er altijd wel een aantal dingen die bijna iedereen tijdens een transformatie ervaart en vandaag wil ik de 5 belangrijkste met je delen. Besef alleen wel dat zelfs als je deze dingen niet herkent, jij nog steeds in een transformatieproces kunt zitten.

5 signalen van spirituele transformatie

Je bent moe en voelt je niet lekker

Een van de meest kenmerkende dingen van een spirituele transformatie is dat het op je lichaam slaat. Dit heeft te maken met het feit dat je vaak meer en andere prikkels binnen krijgt dan je gewend bent. Hierdoor word je sneller moe en je kunt een of meerdere van de volgende dingen ervaren:

 • hoofdpijn
 • druk op je hoofd
 • last van je nek
 • last van je heel
 • buikpijn
 • zware benen
 • misselijkheid
 • tintelingen in handen en/of voeten
 • Je voelt koude en/of warme vlagen

Als je heel (veel) klachten hebt, ga dan alsjeblieft even langs de huisarts. Gewoon voor de zekerheid.

Je hebt honger en dorst

Deze transformatie of spirituele ontwaking kost stiekem toch best wel wat energie en die probeert je lichaam aan te vullen. Als gevolg hiervan heb je meer honger dan normaal. Bij de meeste mensen vraagt het lichaam ook ineens naar dingen die helemaal niet zo goed voor je zijn zoals chips en suikers. Probeer de verleiding een beetje te weerstaan, want je lichaam heeft in dit proces eigenlijk meer aan fruit en vlees of noten.

Je kunt dus ook meer dorst hebben, waardoor je vaker naar de wc zult moeten. Je systeem probeert op deze manier de oude energie en eventuele blokkades los te laten en weg te spoelen.

Je zintuigen zijn scherper

Je ziet dus meer en hoort ook duidelijker. Misschien ruik je ook meer of proeft je eten sterker. Hierdoor zijn sommige dingen die je altijd deed ineens niet zo fijn meer. Je zoekt hierdoor ook vaak wat meer de rust op en wilt soms ineens even alleen zijn. Daar is helemaal niks mis mee. Het zijn gewoon je geest en je lichaam die aangeven dat je even je rust moet pakken.

Als gevolg hiervan kan het ook zo zijn dat je ineens een stuk creatiever wordt. Je krijgt de behoefte om te uiten en dat is ook zeker aan te raden.

Je kijkt ineens anders naar anderen mensen

Je ziet ineens patronen en gewoontes bij hun die je nooit eerder zag. Hierdoor kan het zijn dat je ook ineens dingen ziet die je helemaal niet leuk vindt of juist dingen ziet die je hartstikke tof vindt.
Het belangrijkste is wel dat je in deze fase niet te veel aan je relaties gaat sleutelen. Je bent nu hypersensitief en alles moet eerst even landen. Breng daar dus even het geduld voor op.

Daag jezelf maar uit om in deze fase juist nieuwsgierig te zijn en alles te onderzoeken. Er is nu juist zoveel te beleven en te zien. Bestudeer andere mensen vol fascinatie, dan kun je hier veel beter mee omgaan.

Je voelt je niet verbonden met de aarde

Je hebt een beetje het gevoel dat je zweeft. Het lukt niet om gewoon praktisch te zijn en te doen. Hierdoor voel je jezelf misschien zelfs een beetje buitengesloten en alleen en dat is helemaal niet prettig.
Daarom is het ook heel belangrijk om tijdens je spirituele transformatie genoeg aandacht te besteden aan je gronding. Dat scheelt hier namelijk behoorlijk bij en helpt je om in verbinding te blijven.

 

Leesstip: spiritualiteit en jouw spirituele ontwikkeling.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 Reactie(s)

 1. Von says:

  Ahh herkenbaar! Het nare ervan is dat ik zo onrustig ben en het gevoel heb dat alles niet op zijn plek is.. ook in huis ben ik van slag. Zou het liefste alles willen opfrissen, nieuwe gordijnen, alles omgooien… ook het opnieuw kijken naar vriendschappen is iets wat ik me realiseer. Wat is wat waard en wie doet er nu eigenlijk toe. Ook de oude gewoontes waarvan je je realiseert dat je er eigenlijk ongelukkig van bent geworden of wat je hebt laten gaan en nu mist…
  Het is echt een heftige tijd met veel realisatie.
  Hoop dat dit pad mij veel leert.. ❤

 2. nadine says:

  moe ,maagpijn ,pancreas te hoge waarden,echo genomen ,lijkt alles op ‘teerste zicht in orde,spijsverteringsklachten,opgezwolle buik,ineens triestig zijn ,zomaar beginnen wenen,relaties met dochters en sommige mensen verandert,volwassen beginnen worden precies,zo van alles wel heftig..

 3. Petra says:

  Ja inderdaad heb de laatste tijd last van mijn maag, ben vaak moe, en ik had tintelingen in mijn linker hand.
  Sommige vriendschappen liepen niet meer, en heb ik toch een punt achter gezet omdat ik er ook heel vaak
  moe van werd. Heb er nieuwe vrienden en vriendinnen voor in de plaats gekregen. Van die vriendschappen
  krijg ik meer energie, en ik word er vrolijker van.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.