3 snelle tips om positief te blijven

Posted on
snelle tips om positief te blijven. Tips voor positieviteit

snelle tips om positief te blijven. Tips voor positieviteit3 snelle tips om positief te blijven. Zelfs als je al positief ingesteld bent, zijn er van die dagen dat het lastig is om positief te blijven. Met deze 3 tips wil ik je graag even helpen op die dagen en natuurlijk werken ze ook als je bezig bent om positiever in het leven te gaan staan.

1. Waar ben je dankbaar voor?

Dankbaar zijn is een van de grootste voedingsbronnen voor positiviteit. Als je dus bezig bent met je eigen positieve instelling is dit een van die dingen waar je echt mee bezig mag zijn. Als je dus even een dagje hebt dat je niet bij je eigen positiviteit kunt, ga dan na waar je allemaal dankbaar voor bent. Om het nog krachtiger te maken, kun je het ook opschrijven en op die manier versterken.

Maak in ieder geval een zin met de belangrijkste dingen waar je dankbaar voor bent, zodat je dit tegen jezelf kunt herhalen en daar heel veel kracht uit kunt putten.

2. Snelle tips om positief te blijven: blijf in contact met jezelf

Vaak word je wat somberder als je jezelf weer bezighoudt met de buitenwereld en gaat oordelen wat daar gebeurt of je iets aantrekt van wat anderen zeggen of meemaken. Je mag echt meeleven, maar je hoeft niet mee te lijden.
Stap er dus even uit en kijk in de spiegel. Jij bent jij en je bent verbonden met die wereld, maar jij bent niet die wereld. Maak je weer even los. Voel je eigen lichaam weer en voel je eigen hart kloppen.
Jij leeft en jij mag er zijn, dus blijf bij jezelf.

3. Maak contact met andere positieve mensen

Van de snelle tips om positief te blijven, is dit misschien wel de leukste. Je mag namelijk best weer even contact zoeken met die ene vriend(in) die je al een tijdje niet hebt gesproken, maar die je wel altijd aan het lachen maakt. Of misschien is het tijd dat je even contact maakt met andere positieve mensen, al is het via het internet.

Positiviteit werkt net zo aanstekelijk als negativiteit. Als jij dus contact maakt met mensen met een positieve instelling, kun je zelf ook veel makkelijker positief blijven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.