Rusteloos? Tijd om nieuwsgierig te zijn!

Posted on
rusteloos

rusteloosRusteloos? Dan is het tijd om nieuwsgierig te zijn! We leven in een land en in een tijd waarin er overal informatie tot onze beschikking is en waar we op elk moment van de dag met andere in contact kunnen staan. We hebben het internet, de bibliotheek, Facebook, whatsapp en natuurlijk ook nog gewoon de kroeg. Overal is informatie en overal zijn mensen.

Toch kan dit er juist voor zorgen dat je rusteloos wordt. Juist omdat er overal zoveel te doen is, raak je eigenlijk overprikkeld en dat kost je veel energie, je gaat je vervelen en toch ben je moe en kun je je draai niet vinden. Ook kun je door al die prikkels en de dingen die je in het leven meemaakt niet zo lekker in je vel zitten. Het is dan tijd om nieuwsgierig te zijn.

Al doe je maar alsof, maar ga eens op onderzoek uit in deze wereld. Stop de gedachtes die al oordelen of een mening klaar hebben voor je alles onderzocht hebt en ga op ontdekkingsreis.
Als je tv kijkt, kijk dan echt tv. Zit niet ondertussen op je mobieltje, maar neem werkelijk in je op wat er op de televisie te zien is.
Als je met iemand in gesprek bent, laat de rest dan voor wat het is en luister oprecht aandachtig. Neem het in je op, wees nieuwsgierig.
Als er iets op straat gebeurt, oordeel dan niet, maar kijk en observeer. Blijf neutraal en onderzoek.

Het is misschien heel raar om dat te doen. Heel vreemd om te ervaren en misschien zelfs heel saai in de eerste instantie. Toch zul je merken dat je hierdoor minder rusteloos wordt. Dat je weer energie terugkrijgt en dat je meer gaat genieten. Je bent weer aan het ontdekken, je beleefd een avontuur.

Ben je dus rusteloos? Maak dan ruimte om nieuwsgierig te zijn.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.