De eerste stap naar verandering: tijd om alleen te zijn

Posted on
de eerste stap naar verandering

De eerste stap naar verandering. Nou ja, eigenlijk de stap die je zou moeten zetten als je iets wilt veranderen. de eerste stap naar verandering
Als je iets zat bent in je leven of als je een spirituele transformatie doormaakt, dan zijn wij mensen nog wel eens geneigd om op een harde manier afscheid te nemen van datgene wat wij niet meer willen.
Daardoor wordt er vaak meer kapot gemaakt dan je wilt. Niet dat deze harde manier gek is, nee, vaak zit er juist zo’n grote emotionele lading achter de beslissing om te veranderen, dat het bijna niet anders kan dan met een soort ‘explosie’ te ontladen.

Daarom wil ik je vragen om eerst even een andere stap te zetten, een andere beslissing te maken, voor je jezelf en je leven gaat veranderen.

De eerste stap naar verandering: tijd om alleen te zijn

Ik wil je vragen om in plaats van gelijk knopen door te gaan hakken, om eerst een tijdje alleen door te brengen. Neem die rust en de tijd om na te denken en voor jezelf heel duidelijk te maken wat je wel wilt.
Als je namelijk op het punt staat om dingen te gaan veranderen, ben je heel vaak bezig met wat je niet wilt. Dit zorgt voor onrust en vaak raak je hierdoor ook het overzicht kwijt.

Als jij de eerste stap naar verandering anders zet en een dag of meerdere dagen alleen doorbrengt op een manier die bij jou past, dan kun je eerst helder krijgen wat je wel wilt. Waar heb jij behoefte aan? Wat zijn jouw verlangens? Je kunt dan rustig nadenken over wat je dan precies echt moet veranderen of weghalen uit je leven. Je kunt dan rustig de tijd nemen om te voelen hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Deze rust, deze tijd om echt tot jezelf te komen, verandert meer dan je denkt. Dat is pas echt de eerste stap naar verandering.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.