6 signalen dat het tijd is om te beginnen met mediteren

Posted on
beginnen met mediteren

Is het tijd om te beginnen met mediteren? Mediteren brengt je dichterbij jezelf en heeft ook vele voordelen voor je gezondheid. Je bloeddruk wordt er bijvoorbeeld door verlaagd, je maag- en darmfunctie worden verbetert en de kwaliteit van je slaap gaat ook omhoog.
Maar wanneer weet je nu of het voor jou tijd is om te beginnen met mediteren. Niet zo zeer voor de lichamelijke profijten ervan, maar omdat het goed is voor je geest.

6 signalen dat het tijd is om te beginnen met mediteren

Je bent moe en slaapt slecht

Als je je bijna elke dag moe voelt en gewoon niet de energie hebt om de dingen te doen die je moet doen en die je wilt doen, dan is dat een heel duidelijk signaal dat mediteren goed voor je zou zijn. Mediteren brengt je namelijk tot rust, waardoor je juist weer bij nieuwe energiebronnen in jezelf kunt komen.

Je bent somber

Mediteren verbetert je gemoedstoestand en helpt je dus om je beter en gelukkiger te voelen. Het helpt je om endorfine aan te maken, wat ook wel bekent staat als het gelukshormoon, maar het geeft je ook inzicht in jezelf en je leven.
Dat helpt je om in te zien welke dingen in je leven je somber maken en je ook de kracht te geven er iets mee te doen.

Je kunt je slecht concentreren

Mediteren helpt je om je gedachtes te ordenen en je geest helder te krijgen. Daarbij word je een stuk rustiger en dat bij elkaar helpt je om je beter te kunnen concentreren.

Je voelt je onrustig

Misschien is het alleen een gevoel, misschien zitten er gedachtes aan gekoppeld, maar onrust is heel vervelend. Door te mediteren ruim je je gedachtes op en kun je die onrustige gevoelens loslaten.

Je loopt te piekeren en te malen

Als je keuzes maken lastig vindt en jezelf helemaal verdrinkt in je eigen gedachtes en argumenten, dan helpt mediteren je om weer even bij 0 te beginnen en te zien waar het echt om draait. Daardoor kun je weer verder.

Je hebt het gevoel dat je jezelf niet bent

Mediteren brengt je weer dichterbij jezelf je gaat jezelf weer voelen en ervaren. Dat is de basis van je goed voelen en jezelf zijn.

1 Reactie(s)

  1. Beginnen met mediteren: het stappenplan | Ontspanningstuin says:

    […] Leestip: signalen dat het tijd is om te beginnen met mediteren […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.