3 tips voor een rustige avondje op de bank

Posted on
3 tips voor een rustige avondje op de bank

3 tips voor een rustige avondje op de bank. Wil jij ook wel eens een rustig avondje op de bank zitten, maar lukt het je maar niet om gewoon lekker te ontspannen? Blijf je maar gespannen of zit je zelf te bedenken wat je allemaal nog kunt en moet doen?
Dan is het belangrijk dat je eerst de juiste setting creëert om te rust te kunnen komen en dat kun je heel goed doen op de volgende manier:

3 tips voor een rustige avondje op de bank

Maak eerst je hoofd leeg

Neem eerst eens een moment om je hoofd leeg te maken.
Het helpt als als je gewoon even opschrijft wat je bezighoudt of als je gewoon even gezellig met iemand erover kletst. Het is goed zolang je je hoofd maar leegt.

Je kunt ook even lekker een korte yoga oefening doen of een korte meditatie. Dat brengt je in de juiste gemoedstoestand om lekker te ontspannen.

Maak het warm

Je kunt je nooit goed ontspannen als je het koud hebt. Dus doe niet zo moeilijk en pak een lekker kleed erbij. Geef jezelf toestemming om lekker ingepakt en warm op de bank te zitten.
Doe de verwarming iets omhoog en de ramen dicht.

Maak het ook geestelijk lekker warm voor jezelf. Steek (geur)kaarsen aan en dim de lichten. Maak het echt gezellig, want elke avond mag en kan speciaal zijn.

Zorg ervoor als dat je iets leuks te doen hebt

Van een beetje doelloos zappen kom je echt niet tot rust. Zoek daarom voor je gaat zitten alvast een leuke film, documentaire of een boek uit.
Dat maakt je ontspannen avondje helemaal af en eigenlijk kost de voorbereiding niet eens 20 minuutjes.

Dus wat is fijner? 20 minuten een heerlijk avondje voorbereiden of een hele avond half onrustig op de bank zitten.

Gun het jezelf en maak het jezelf niet te moeilijk.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.