3 tips voor meer positiviteit

Posted on
tips voor meer positiviteit

tips voor meer positiviteitTips voor meer positiviteit. Deze tips helpen je op weg naar een positieve mindset en een positief gevoel over het leven.
Misschien zijn deze tips soms lastig toe te passen, maar als je de tijd neemt om te oefenen, zul je de resultaten gaan ervaren.

Tips voor meer positiviteit: focus je op wat goed gaat

Een van de denkpatronen die we vanuit de maatschappij meekrijgen is het letten op alles wat fout gaat, alles wat slecht is en dus ook op alles wat negatief is.
Deze dingen geven je uiteindelijk alleen maar een slecht gevoel en crëeren een mindset waar je niet vrolijk van wordt. Als je namelijk let op alles wat niet goed gaat, heb je geen tijd en energie meer om te zien wat er wel allemaal goed gaat.

Draai dit vandaag eens om. Let eens op alles wat wel goed gaat. Focus je daarop en het zou helemaal geweldig zijn als je deze dingen opschrijft in je agenda.

Vergeef fouten (van jezelf en van anderen)

Nog een tip voor meer positiviteit is het vergeven van fouten. Het maakt niet uit of het je eigen fouten zijn of de fouten van een ander. Dingen die je niet vergeeft vormen namelijk een blokkade in je systeem die energie kost en je ook een naar gevoel geeft. Het kost je jouw positiviteit.
Dat is ook de functie van vergeven, niet dat je het vergeet of goedkeurt, maar dat je accepteert dat het gebeurt is en het los gaat laten.

Zeker voor je eigen fouten is dit enorm belangrijk, anders blijf je altijd (een beetje) onzeker.

Praat positief tegen jezelf

Een van de belangrijkste factoren voor een positieve mindset is hoe je met jezelf omgaat. Daarom hebben ook twee van de drie tips voor meer positiviteit betrekking op jezelf.

Het is heel makkelijk om op jezelf af te geven in je hoofd en ruzie te maken met je angst en onzekerheden, maar uiteindelijk word je daar alleen maar onrustig en verdrietig van.
Praat daarom positief tegen jezelf in jezelf. Als je dat echt gaat doen en vol blijft houden, ga je je heel snel echt heel goed voelen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.