3 type mensen waar je als je gevoelig bent last van hebt

Posted on
type mensen waar je als je gevoelig bent last van hebt

3 type mensen waar je als je gevoelig bent last van hebt. Wanneer je gevoelig of hooggevoelig bent zijn er mensen waar je last van hebt. Het is heel moeilijk om met deze mensen om te gaan, omdat ze je heel veel energie kosten.

3 type mensen waar je als je gevoelig bent last van hebt

1. Mensen in de slachtofferrol

Dit zijn mensen die het gevoel hebben dat de wereld tegen hun is en zij daar niks aan kunnen veranderen. Ze zien niet hoe zij zichzelf vastzetten en tegenwerken. Het ligt aan de wereld en er is dus altijd wel een excuus of reden waardoor zij zelf niks kunnen veranderen.

Als gevoelig mens wil je anderen graag helpen en je houdt er ook echt niet van als het niet goed gaat met anderen.
Als je dan te maken krijgt met iemand die niet beter wil worden en eigenlijk comfortabel en veilig in die slachtofferrol zit, dan is dat heel lastig.
Je kunt er namelijk niet echt wat voor doen, alleen maar luisteren naar de eindeloze verhalen over hoe slecht het gaat. En juist die verhalen kosten zo ontzettend veel energie.

2. Mensen die niet eerlijk zijn

O, je voelt het direct wanneer iemand iets achterhoudt of niet helemaal eerlijk is. Het geeft zo’n grote weerstand in je buik en je kunt er echt naar van worden.
Wanneer dit een keertje gebeurt, is het natuurlijk niet erg, maar wanneer het veelvuldig gebeurt, leef je continu in een soort van spanning bij deze mensen.
En dan hebben we het nog niet eens over de vragen die je jezelf stelt, want je wilt natuurlijk wel weten waar deze persoon niet eerlijk over is, al is het slechts heel klein.
Dit piekeren en analyseren kost ook nog eens heel veel energie.

3. Mensen die zich nergens wat van aantrekken

Je kunt ze rustig lomp noemen, maar dan op een verkeerde manier. Ze zeggen alles, zelfs dingen die niet kloppen en het doet ze niks als ze anderen daarmee raken of pijn doen. Ze halen hun schouders op en gaan gewoon weer door.
Ze onderbreken anderen en doen eerst hun eigen verhaal en ze luisteren ook niet naar anderen. Het lijkt soms wel alsof alles langs ze heengaat.

Je voelt gewoon de pijn die ze bij andere mensen veroorzaken. Ergens wil je ze ook sturen, want ze bedoelen het niet altijd slecht, ze leven gewoon onbewust. Ook dat sturen lukt natuurlijk niet. Als je hooggevoelig bent, kun je jezelf hier verantwoordelijk voor gaan voelen en dat werkt natuurlijk niet. Het doet alleen maar heel veel pijn.

Van welke van deze type mensen heb jij het meeste last?

 

 • Delen

9 Reactie(s)

 1. Mirella says:

  De laatste de lompe. Heel zuigend. Niet normaal. Hoe kun je dit voorkomen?…

 2. maxime says:

  Dit is erg herkenbaar voor mij. Ik heb altijd al een aversie gehad voor dit type mensen en nu is mij ook duidelijk dat ik niet de enige ben!

  Van type 3 heb ik persoonlijk het meest last omdat iemand in mijn directe familie zo is. Dat maakt het een vermoeiende en pijnlijke relatie, ik heb hier meerdere malen over geprobeerd te praten met deze persoon. Verteld dat zowel ik als andere mensen in de omgeving pijn wordt gedaan, helaas stuit ik op een muur van onbegrip en “ze passen zich maar aan mij aan!” is een veel gehoorde kreet. Misschien tevergeefs maar ik blijf hopen dat het nog zal veranderen.

 3. kizzy says:

  Mensen in de slachtofferrol! Kan ik niet hebben! Ik krijg hier echt de kriebels van. Mijn haar komt recht en ik moet gewoon zo snel mogelijk weg.

 4. Romilda says:

  Alle drie heb ik ze ervaren in mijn relatie . Inderdaad zoog het me compleet leeg.
  Zit nu eigenlijk hardop te lachen.
  Man nummer1 20 jaar. Altijd de schuld aan iedereen geven behalve zich zelf.
  Man nummer2 7 jaar. Alles draaide om hem. Mega narcist.
  Man nummer3 2 jaar. Lomp, lomper, lomperts ..Niet bewust maar voelt niks aan.
  Wat een levenslessen en gisteren realiseerde ik me dat het me de kennis en inzichten heeft gegeven waar ik nu, tijdens mijn werk, op kan terug vallen. Dus mannen bedankt !

  1. Scarlet says:

   Precies! En wanneer je er zo van jezelf tegenaan mag kijken, wordt het leven een stuk makkelijker. 🙂

 5. Femmie van Engeland says:

  Alle drie maar de derde is de hoofdmoot

 6. Cecile says:

  Hoi Scarlet
  Ik heb een vriendin die behoort tot alledrie type mensen, het ergste is ze nr 1 en 2 en 3 past ook totaal bij haar tegenover mij.
  Een goede vriend heeft mij aangeraden met haar te breken of in ieder geval er geen aanstoot meer aangeven. Heavy hoor

  1. Scarlet says:

   Dat is zeker heavy! Het is in ieder geval heel belangrijk om je eigen grenzen aan te houden.

 7. Tonia says:

  Ik kan teniet tegen als mensen liegen ik voel het gewoon als het zo is .. in mijn maagstreek krijg dan
  Een gevoel …..

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.