Wat maakt jou gelukkig? Staat het op je to-do-lijstje?

Posted on
wat maakt jou gelukkig

Wat maakt jou gelukkig? Pak je to-do-lijst er eens bij en kijk eens hoeveel daarop staat. Hoeveel van die dingen maken jou echt gelukkig? Weet je nog wel wat jou gelukkig maakt?

Vaak moeten we zoveel van onszelf doen en denken we dat we nog veel meer van anderen moeten doen, dat we onszelf steeds meer kwijtraken. Dan weet je niet meer wat je echt leuk vindt en van welke activiteiten je echt gelukkig wordt.
En wanneer je dan eindelijk iets doet waarvan je dacht dat je dat wilde doen, kun je er niet van genieten of van ontspannen.

Je ligt dan bijvoorbeeld lekker op het strand, maar ondertussen gaan je gedachtes door met alles wat nog op je ligt te wachten. Ontspannen die je dus niet echt en leuk is het ook niet. Hier word je dus niet gelukkig van.

Wat maakt jou gelukkig? Ik ga je uitdagen!

Daarom ga ik je vandaag gelijk uitdagen. Pak je to-do-lijstje erbij.
Als je die alleen maar in je hoofd hebt, is het helemaal hoog tijd om die op te schrijven.

Van hoeveel dingen weet je dat die je gelukkig horen te maken?
Zet daar eens een hartje bij.

staan er genoeg van die dingen op je lijstje of weet je nu al dat dit veel te weinig is?
Heb je genoeg tijd ingepland staan om gewoon spontaan wat te doen?

Nu is jouw moment om je to-do-lijstje een lijstje te maken die jou gelukkig maakt en niet langer ongelukkig maakt. Er mag balans in komen.
Sterker nog, dat is heel belangrijk als je geen burn-out wilt krijgen.

Je gaat pas weer genieten als je genoeg tijd hebt om te genieten

Het is oké als je niet gelijk van je leuke activiteiten geniet. Misschien zit je zelfs in een overlevingsmodus, dan is het helemaal moeilijk om te genieten.
Je hebt eerst tijd nodig om te ontladen en dat mag je jezelf gunnen. Vanuit daar ga je steeds meer genieten en wordt je steeds gelukkiger, maar dan moet je er wel tijd voor blijven maken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.