Universele liefde is de sleutel

Posted on
universele liefde is de sleutel

Liefde is de sleutel en daarmee bedoel ik niet de liefde die je hebt voor je partner. Ik bedoel ook niet de liefde van een soulmate. En om het nog erger te maken bedoel ik niet eens de liefde die je hebt voor jezelf, al staat die op een sterke nummer 2.

Wat ik bedoel is dat universele liefde de sleutel is.

Universele liefde is de sleutel

Universele liefde is de liefde die je voor iedereen en alles op deze wereld kunt voelen. Het is de liefde die vergeeft, loslaat en de de mens als geheel ziet.
Let op! Dit is niet de liefde die alles blind accepteert. Het vlucht niet voor de fouten die mensen maken of de schaduwkanten die ze hebben. Het ziet ze en laat ze los.

Wanneer je op deze manier van iemand houdt, zul je dus niet accepteren dat iemand over je grenzen heengaat. Je kunt nog steeds duidelijk zijn en je eigen ruimte innemen.
Deze liefde zet nog steeds: “stop, je gaat te ver.”

Het grote verschil zit in het loslaten. Deze liefde ziet de volledig mens, ook de drijfveren en de angsten en zegt: “ik hou van je, zelfs als je niet bij me past. Ik hou van je en neem afstand uit liefde en rust. Ik snap waarom je dit gedaan hebt, maar ik keur dit gedrag niet goed.”

Het gevolg hiervan is waanzinnig. Je laat namelijk los en deze diepgaande universele liefde heelt ook direct de wonden die iemand je gegeven heeft. Het doet er niet meer toe, dus verwerken we de emoties en gaan stralend verder.

Dit betekent niet dat je de pijn niet gevoeld hebt. Zelfs vanuit deze liefde voel je de pijn van een rot opmerking of een aanval van een ander. Die pijn blijft echter in het moment waar het bij hoort. Het beïnvloedt je niet langer dan dat en houdt je niet tegen in je leven.
Het creëert geen angsten of blokkerende overtuigingen. Het laat gewoon zijn.

Hoe kom je in contact met deze universele liefde?

Er is geen simpele oefening om deze liefde in jezelf naar boven te halen.
Wel begint het altijd met het ontwikkelen van zelfliefde.
Oefen maar eens voor de spiegel: bekijk jezelf maar eens goed en  zeg liefdevolle dingen tegen jezelf terwijl je jezelf aankijkt. Herhaal dit elke dag opnieuw, tot je het voelt stromen in heel je lichaam. Het vergt tijd en geduld, maar het werkt wel.

Vanuit die zelfliefde kun je ook naar de wereld gaan kijken en naar de mensen gaan kijken. Langzaam maar zeker ga je alles wat ik hierboven heb beschreven ervaren. Iedere keer komt het een klein moment naar voren. Die momenten komen steeds vaker voor en duren steeds langer.
Het hoeft ook niet continu te zijn, dat is niet nodig, maak daar dus ook niet je doel van. We hebben onze mindere momenten namelijk juist nodig om te leren en te groeien.

 

2 Reactie(s)

 1. Marieke says:

  Mooi stukje! Kunziet is trouwens ook een krachtige edelsteen met de trilling van universele liefde. Vandaar dat ie ook door weinig begrepen word. Mocht je willen oefenen kan het aanschaffen van een mooie ring voor jezelf met deze steen bijv ook een toegevoegde waarde hebben (niet voor iedereen natuurlijk maar elk mens is anders)

  1. Scarlet says:

   Dat is zeker een heerlijke steen daarbij!
   Dankjewel voor deze aanvulling. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.