3 vergeten krachten van empathische mensen

Posted on
krachten van empathische mensen

Krachten van empathische mensen. Empathisch zijn is misschien niet altijd even makkelijk. Je voelt namelijk heel goed aan wat anderen bezighoudt of waar ze mee zitten. Als je dan ook nog eens hooggevoelig bent, neem je die gevoelens vervolgens nog over ook. Dat maakt bij jezelf blijven soms echt een opgave, maar je kunt gelukkig ook juist kracht putten uit je empathie. Empathische mensen hebben namelijk ook hele bijzondere talenten en krachten, maar deze worden vaak vergeten.

krachten van empathische mensen

1. Ze prikken zo door mensen heen

Als je empathisch bent, kun je heel gemakkelijk door de maskers van anderen heen prikken. Je voelt dan ook vaak haarfijn aan wat iemands ware intenties zijn en waar ze zich mee bezighouden.

Het is daarom heel belangrijk dat je naar dat onderbuik gevoel gaat luisteren. Ik weet dat je het liefste weer op zoek gaat naar de goede kanten van  iemand en deze gevoelens aan de kant schuift, maar daarmee snijd je jezelf vaak wel weer in je vingers.

2. Ze zijn heel sterk verbonden met hun eigen ziel

Je voelt je misschien heel kwetsbaar en klein, maar dat zijn juist signalen dat je sterk verbonden bent met je eigen ziel. Jouw ziel is heel krachtig, maar dat gevoel kun je nog niet helemaal goed vertalen, waardoor je jezelf zo kwetsbaar voelt.

Dit betekent, dat als jij naar je gevoel luistert, jij heel gemakkelijk vanuit je innerlijke zelf kunt leven.

3. Ze kunnen mensen stimuleren

Jij voelt niet alleen de gevoelens van anderen, jij ziet stiekem ook heel goed waar de talenten en krachten van anderen liggen. Eigenlijk weet jij daardoor heel erg goed wat goed voor iemand is, wat ze kunnen en waar ze gelukkig van worden.

Slik je woorden dus niet altijd in, maar durf mensen op een subtiele manier te sturen, zodat ze veel beter tot hun recht komen. Daar kun jij vervolgens weer voldoening uithalen en je wordt er gewoon gelukkig van.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.