In je kracht blijven bij vervelende mensen: zo doe je dat

Posted on
in je kracht blijven bij vervelende mensen

In je kracht blijven bij vervelende mensen is zo makkelijk nog niet. Als iemand begint te zeuren en je mee probeert te trekken in hun mening, vergt het heel veel kracht om bij jezelf te zeggen.
Als iemand altijd het negatieve van de situatie inziet en niet naar het positieve wil kijken, is dat zeer vermoeiend.
Als iemand woorden in jouw mond legt en je ongewenst taken geeft om te doen, kan dat heel veel van je vergen.

Hoe blijf je in zulke situaties in je kracht?

In je kracht blijven bij vervelende mensen

Blijf bij jezelf

Breng je aandacht stiekem weer naar jezelf, terwijl je met die ander in gesprek bent. Focus jezelf op je ademhaling en hartslag.
Ga met je eigen gedachtes in gesprek over wat je vindt van wat er gezegd wordt en luister naar je gevoel. Trek jezelf dus weer iets terug en keer je iets dieper in jezelf.
Daardoor ga je niet mee met de negatieve energie die er ontstaat, maar blijf je in je eigen kracht.

Besef dat je altijd een keuze hebt

Je hoeft niet te blijven en je hoeft jezelf hier niet aan bloot te stellen. Je kunt ook weglopen of je kunt aangeven dat je dit niet fijn vindt.

Dat is misschien niet altijd even makkelijk, maar je hebt de mogelijkheid wel. Maak jezelf hier weer bewust van, want eigenlijk ben je dus vrij.
Je kiest er nu alleen voor om hier te blijven, omdat je de gevolgen van iets anders doen niet prettig vindt. Je hebt dus eigenlijk een keuze gemaakt door onbewust de opties tegen elkaar af te wegen.
Dit kun je altijd nog een keer bewust opnieuw doen en voor een andere optie kiezen.

Blijf bewust van je eigen grenzen

Bepaal van te voren waar je wel of geen behoefte aan hebt en wat je in verschillende situaties wilt zeggen of doen. Als je van te voren zo’n plan hebt en je daar bewust van blijft, kun je er veel rustiger in gaan staan. Het geeft houvast.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.