4 dingen die hooggevoelige mensen nooit zullen begrijpen

Posted on

Er zijn van die dingen die hooggevoelige mensen nooit zullen begrijpen door hun eigen gevoeligheid. Als je hooggevoelig bent, ben je namelijk niet alleen zeer empathisch, waardoor je jezelf dus heel goed kunt verplaatsen in anderen. Je snapt daardoor niet goed waarom mensen elkaar zoveel pijn kunnen doen.

Aan de andere kant zijn je zintuigen door je hooggevoeligheid ook gevoeliger. Je lichaam is gevoeliger en daardoor kun je soms echt niet begrijpen hoe bepaalde mensen met hun lichaam omgaan.

4 dingen die hooggevoelige mensen nooit zullen begrijpen

Blind zijn voor de gevoelens voor anderen

Je bent met een groepje mensen in gesprek en je hebt eigenlijk gelijk al door dat een vrouw zich niet lekker voelt. Je ziet gewoon dat het huilen haar nader staat dan het lachen.
Het liefst zou je haar willen vragen wat er is, zodat je haar misschien nog iets aan troost kan bieden, maar die ruimte is er niet.

Uiteindelijk stapt ze vroegtijdig op en zodra ze weg is wordt ze het onderwerp van gesprek. De anderen vonden haar maar raar doen vandaag en zelfs asociaal. Ze vroeg niet eens hoe het met de zieke partner van een van de anderen ging. Eigenlijk vinden ze haar maar arrogant en ongeïnteresseerd.
Jij snapt dit totaal niet. Zien ze nou echt niet wat er werkelijk aan de hand is. Zijn deze mensen echt zo blind?

Nachten doorhalen

Eenmaal maandag op je werk of op school hoor je weer hoe je collega’s vrijdag lekker lang hebben zitten drinken op een verjaardag. Vervolgens stonden ze zaterdagochtend weer vroeg op de voetbal en hebben ze zaterdagavond doorgehaald met een paar vrienden. Zondag hebben ze dan wel een beetje uitgeslapen, maar vervolgens zijn ze wel weer de hele dag op stap geweest.

Natuurlijk zien ze er niet helemaal fris en fruitig uit, maar echt slecht ook niet. Hoe dit kan snap je echt niet. Jouw lichaam zou zoiets echt niet kunnen waarderen. Je zou doodop zijn.

Wekenlang slecht kunnen eten

Als jij een paar dagen achter elkaar vet of ongezond eet, dan geeft je lichaam het duidelijk aan met een protest. Je bent moe, voelt je vettig en je darmen zijn van slag.
Een van je vriendinnen heeft hier totaal geen last van. Ze eet de hele week de lekkerste pasta’s, patat en andere dingen. Ze ziet er nog steeds heel goed uit en is ook niet echt dik. Hoe dit kan is voor jou echt een raadsel.

Continu veranderen

Natuurlijk weet je echt wel hoe het is om te twijfelen, maar je hebt ook behoefte aan ritme en houvast. Je snapt dan ook echt niet dat mensen binnen een paar jaar meerdere keren kunnen verhuizen. Veel verschillende partners hebben snap je ook niet. Je hebt behoefte aan een vast persoon en die afwisseling zou je alleen maar nerveus en onzeker maken.

 

Waar kun jij absoluut niet tegen?

 

1 Reactie(s)

  1. Macy says:

    Zoooooooo herkenbaaaar

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.