Voor hooggevoelige mensen: gewoon jezelf zijn

Posted on
jezelf zijn als hsper

jezelf zijn als hsperJezelf zijn. Het klinkt zo makkelijk en het is zo makkelijk gezegd, maar ondertussen weten we allemaal wel dat het niet zo makkelijk is.

Het begint namelijk al met de vraag: ‘wie ben ik?’. Deze vraag wordt gevolgd door de vraag: ‘wat wil ik?’. En met name om die laatste vraag gaat het. Wie je bent is namelijk niet te verwoorden en is een gevoel. Logisch, want jij bent in essentie ook een energetisch wezen.

Wat je wil kun je juist wel vorm geven in deze wereld. Als jij namelijk uitgaat van je behoeftes, wensen, verlangens en normen en waarden, dan geven die vorm aan jouw gedrag en kun je leven als jezelf.

Het probleem zit hem echter in twee dingen: nagaan wat je nu echt wilt en niet bang zijn om daarvoor te gaan. Voor veel mensen, zeker voor hooggevoelige mensen, is voor jezelf gaan heel lastig. De angst om anderen te kwetsen en kwijt te raken speelt op. De angst om arrogant te zijn vormt een blokkade.
Terwijl je je juist de goede mensen aantrekt als je echt jezelf gaat zijn en je juist arrogant mag zijn, want dan kun je echt iets geven aan de wereld: jezelf, jouw energie, jouw wijsheid, jouw talenten.

Nagaan wat je echt wilt is nog lastiger. Dat weet namelijk alleen je hart. Je hoofd is vaak beïnvloed door de meningen van anderen en alles wat je in dit leven geleerd hebt. Het is dan ook de uitdaging om naar je hart te luisteren en voor jezelf te bepalen wat je echt wilt, wat je nodig hebt om je als jezelf te gedragen en vrij te zijn.
Neem de tijd hiervoor en als je jezelf betrapt op gedachtes en gevoelens vanuit je hart, schrijf ze dan op. Neem een moment om echt contact te maken met je hart en voor je het weet, kun je echt jezelf zijn.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.