Slapeloze nachten: 3 tips om lekkerder te slapen

Posted on
3 tips om lekkerder te slapen

3 tips om lekkerder te slapentips om lekkerder te slapen. Je hebt wel eens van die periodes waarin je gewoon teveel zorgen aan je hoofd hebt, dan lig je ‘s nachts wakker en lig je te piekeren of je wordt gewoon niet uitgerust wakker. Het kan ook zijn dat je zo’n periode hebt dat je gewoon niet lekker slaapt zonder dat je weet waarom. Met deze 3 tips om lekkerder te slapen, zul je een stuk rustiger slapen. 

Misschien werken ze niet 100%, maar dat hoeft ook niet, want ze maken wel een verschil en dat kan precies dat verschil zijn wat jij nodig hebt.

De eerste tip van de 3 tips om lekkerder te slapen

De eerste tip houden we lekker simpel. Zet 20 minuten voor je gaat slapen alle elektronica uit, dus je tv, mobiel, computer, tablet en radio en alles wat ik nu nog vergeet. Maak het iets donkerder in je huis en ga gewoon 20 minuten lang zitten. Je kunt even mediteren of een boek lezen of gewoon nog even denken, maar je macht niet werken. Zo breng je je lichaam tot rust.

tip 2 om lekkerder te slapen

Zet een lekker kopje thee voor jezelf. Het liefst kamille, jasmijn, vanille of lavendel en ga aan tafel zitten. Terwijl je je kopje thee drinkt, ga je je hoofd leeg schrijven op papier (dus niet op je laptop). Alles mag en niks is gek. Het mag gaan over die dag, over wat je dwars zit of over het verleden. Het mag er gewoon even allemaal uit. Je mag boos of verdrietig schrijven of juist positieve dingen bedenken en die opschrijven.

Je stopt pas als je thee op is, dan mag je het afronden.

tip 3 om lekkerder te slapen

Maak een zakje van een stukje stof (van bijvoorbeeld een oud shirt) en een touwtje, koop een zakje bij de creativiteitswinkel of pak een schone sok en vul deze met gedroogde lavendel, rozenblaadjes, dennennaalden, en/of jasmijnknoppen. Je kunt dit kopen in de natuurwinkel, via een webwinkel of thee gebruiken.

Leg dit onder je kussen of ergens dicht bij je bed en laat de geur hiervan zijn werk doen.

Is dit nog even te veel werk? Koop dan een etherische olie van een of thee van de bovenstaande geuren en sprenkel een beetje op een zakdoek en stop deze in je kussensloop. Ook dat werkt heel goed. 🙂

Dit waren de tips om lekkerder te slapen. Welke ga jij sowieso uitproberen?

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.