Voor jezelf kiezen: Fuck it, ik ga voor mezelf!

Posted on
Voor jezelf kiezen Fuck it, ik ga voor mezelf!

Voor jezelf kiezen Fuck it, ik ga voor mezelf!Voor jezelf kiezen: Fuck it, ik ga voor mezelf! Zo de toon is gezet met een portie grof taalgebruik. Ik hoop dat niemand dit echt vervelend vind, maar het is gewoon even nodig.

Voor jezelf kiezen is niet makkelijk, voor jezelf gaan vergt verschrikkelijk veel moed. Maar, bovenal, het is een keuze…
Het is voor jezelf Kiezen. Het is een besluit dat je neemt dat je nu echt voor jezelf gaat en anderen even een andere prioriteit geeft. Vaak is de weg naar deze beslissing niet makkelijk en kost veel energie. Meestal komt die beslissing zelfs pas als je genoeg hebt van pijn en niet gezien worden.
Dat is zo’n moment dat je ook echt denkt: ‘Fuck it, ik ga voor mezelf!’

Gelukkig hoef je het niet zo ver te laten komen en kun je ook nu, op dit moment, voor jezelf gaan kiezen. Dat kun je doen omdat je voelt dat dat nodig is en goed voor je is.
Je kunt dat doen omdat je weet dat als je die keuze niet maakt, je nog veel meer weerstand gaat ervaren en nog meer verdriet gaat voelen.
Dat zou ik ook het liefste zien. Dat je het vanaf nu besluit dat je voor jezelf kiest. Dan kun je nu namelijk op een rustige manier dingen veranderen en je grenzen aan gaan geven. Je kunt dan rustige en kleine stapjes nemen en raak je eigenlijk ook minder kwijt.
Het maakt het ook nog niet heel makkelijk, maar wel makkelijker dan als je wacht tot je er echt klaar mee bent of tot je jezelf echt kwijt bent.

Kies voor jezelf en ga na wat er dan moet veranderen

Oké je hebt dus voor jezelf gekozen voor je je echte breekpunt bereikt hebt, en nu? Nu is het belangrijk dat je eerst gaat onderzoeken wat er dan allemaal voor jou mag gaan veranderen. Welke relaties worden anders en wat gaat er dan precies veranderen?
Welke activiteiten ga je niet meer ondernemen of welke juist wel? Hoe gaat je dag en je week eruit zien als je meer voor jezelf gaat?
Schrijf het eens uit voor jezelf, maak een overzicht. Dan heb je gelijk wat meer houvast om je keuze in de wereld te zetten en dat maakt het toch weer iets makkelijker.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.