[Vrijdag Vragendag] Hoe vind ik mezelf terug?

Posted on
Hoe vind ik mezelf terug

Hoe vind ik mezelf terugHoe vind ik mezelf terug? Door alles wat er in mijn leven gebeurd ben ik mezelf kwijt geraakt.
Ik ben op zoek naar de juiste hulp ben een bordeliner heb een persoonlijkheidstoornis ptss door een ongeval waar ik ook paniek en angst aanvallen aan over heb gehouden.

Hoe vind ik mezelf terug?

Met vriendelijke groeten,
Anoniem

Scarlet’s Antwoord

Goedendag lieve Anoniem,
Bedankt voor je vraag. Het is geen makkelijke vraag, maar wel zo verschrikkelijk waardevol en belangrijk.

Wat ik je eerst wil aanreiken is het volgende: maak elke dag een half uur voor jezelf vrij.
Begin dat half uur met eerst een kwartier op te schrijven wat er allemaal in je hoofd zit en wat je voelt. Je schrijft jezelf zo veel mogelijk leeg. Toch stop je na die 15 minuten. Of je nu klaar bent of niet.
Daarna ga je 15 minuten rustig zitten op een fijne rustige plek in een aangename houding.
Sluit je ogen en laat komen wat er komt. Neem deze tijd om jezelf, je gedachtes en gevoelens te observeren zonder te oordelen.
Als je dit vaker doet en er helemaal aan gewend bent, kun je jezelf ook vragen stellen over jezelf in die laatste 15 minuten en dan zul je jezelf verbazen over je eigen wijsheid. 🙂

Wat daarnaast heel belangrijk is, is dat je heel eerlijk tegen jezelf gaat zijn over wat je werkelijk denkt en voelt zonder daar over te oordelen of verder over na te denken. Je hoeft er niet eens naar te handelen, maar wel eerlijk te zijn over hoe jij werkelijk bent. Dit brengt je ook weer een stapje bij je zelf.

Ga de angst ook zien als een waarschuwingssignaal. De angst is er niet om jou bang te maken, maar juist om je alert te maken op gevaar en onrust. Hier is deze iets te ver in doorgeslagen. Als je de angst meer kunt erkennen en kunt zeggen: ‘ik hoor je, ik begrijp waar je me voor wil waarschuwen, dus ga nu maar weer uitrusten. ‘ dan scheelt dat al heel veel.

Dit zijn dingen die ook echt wel veel oefening en geduld vergen, maar als je ermee doorzet, zul je hele mooie dingen ermee kunnen bereiken. Zo vind je ook jezelf terug.

Probeer er toch een fijne dag van te maken.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.