[Vrijdag Vragendag] Voor wat ben ik allemaal verantwoordelijk?

Posted on
voor wat ben ik allemaal verantwoordelijk

voor wat ben ik allemaal verantwoordelijkVoor wat ben ik allemaal verantwoordelijk? De vraag geeft mee te maken met dat ik zie het verschil tussen verantwoordelijkheid van de ander en verantwoordelijkheid van mij niet zo goed, doordat de anderen gebruik van mij maken.

Met vriendelijke groeten,
Anoniem

Scarlet’s Antwoord

Goedendag lieve Anoniem,

Dank je wel voor je vraag. Uiteindelijk ben je alleen verantwoordelijk voor jezelf en je eigen leven en gedrag.
Wat daar wel bijhoort is de verantwoordelijkheid voor je eigen intentie. Met welke gedachtes en motivatie doe je de dingen die je doet? Dat komt misschien nog het dichtste bij de kern van verantwoordelijkheid, want als je die kent, kun je de rest van alles wat je doet veel beter plaatsen.

Jij bent niet verantwoordelijk voor het leven van een ander of voor een ander zelf. Natuurlijk mag je ze wel vanuit een goede intentie iets bieden of energie geven, maar dat maakt je nog niet degene die alles moet regelen en moet dragen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.