[Vrijdag Vragendag] Mijn relatie is uit. Hoe ga ik om met mijn onzekerheid en verdriet?

Posted on
omgaan met een relatiebreuk

omgaan met een relatiebreukMijn relatie is uit, verbroken. Hoe moet ik nu omgaan met mijn onzekerheden en verdriet?
De breuk al wel komen door mijn onzekerheden. Hoe moet ik nu verder?
Ik zit er doorheen…ben bang om alleen te zijn.
Komt het nog goed? Komt er een nieuwe liefde? Ik wilde gaan verhuizen naar Limburg…korter bij hem. Nu weet ik niets meer. Help?

Met vriendelijke groeten,
Anoniempje

Scarlet’s Antwoord op de vraag: mijn relatie is uit, wat nu?

Goedendag lieve Anoniempje

Wat jammer om te horen dat je relatie uit is. Het voelt alsof het uiteindelijk wel rust voor je gaat brengen, maar voor nu is het belangrijk dat je van jezelf gewoon mag rouwen. Dit is namelijk ook een echt rouwproces en dat is oké.
Als je uitgehuild bent, boos geweest bent en daarna leeg bent, dan kun je weer verder gaan.
Volgens mij ben je altijd heel erg op hem gericht geweest en daardoor jezelf een beetje kwijt geraakt. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je eerst gaat onderzoeken wie jij bent en wat jij in je leven wilt. Dan is het alleen zijn ook net iets minder lastig. Sterker nog, dit kun je alleen echt onderzoeken als je even alleen bent.

Blijf voor nu even wonen waar je woont. Eerst even door dit proces heen en als je weer wat meer rust hebt, dan kun je voelen waar je echt wilt wonen, waar je op de juiste plek woont.

Die nieuwe liefde komt er ook echt wel, maar voorlopig nog niet. Pas als jij weer in balans bent.
Neem nu ook niet even iemand om maar niet alleen te zijn, daar word je echt alleen maar ongelukkiger van. Wacht af en gebruik deze tijd om dichter bij jezelf te komen.
Natuurlijk is dit heel lastig als je niet tegen alleen zijn kunt, maar het is wel heel belangrijk voor jezelf. Daag jezelf hiermee uit en je zult echt veel groeien en veel gelukkiger worden.

Schrijf ook een brief aan hem, zonder deze op te sturen, zodat je je hart nog even kunt luchten en niet met van alles in je achterhoofd blijft rondlopen. Je moet je echt goed uiten, dat scheelt in het proces. Schrijf alles op wat je tegen hem wilt zeggen.

En nu het belangrijkste, je onzekerheid. Het kan goed dat je door je onzekerheid niet geweest bent wie je echt bent, maar dit is niet de oorzaak van het stuklopen van de relatie. Het kan wel meegespeeld hebben, maar alleen om die reden gaat een echt liefdevolle en goede relatie niet zomaar stuk. Dat moet je echt beseffen en daarin echt eerlijk zijn naar jezelf.

Neem voor nu je rust en wees mild naar jezelf. Doorga dit proces, dan komt het echt wel goed.

Mijn relatie is uit

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.