Waarom je geen zak hebt aan de meningen van anderen

Posted on
de meningen van anderen doen er niet toe

de meningen van anderen doen er niet toeIets waar heel veel mensen onzeker van worden is de meningen van anderen. Terwijl je juist daar geen zak aan hebt. Oké, misschien is dat nog een beetje overdreven, maar er is een reden dat ik dat zo sterk zeg. 

De mening van anderen is namelijk gebaseerd op die personen zelf. Als iemand jou zijn mening geeft, is de mening gebaseerd op alles wat hij zelf heeft meegemaakt in het leven, op alles wat hij gehoord heeft van anderen en het is gebaseerd op de dingen die hij meegekregen heeft in zijn opvoeding.
Dit is in principe heel waardevol en je kunt er misschien wel iets van leren, maar het heeft totaal niks met jou te maken.
Dit staat allemaal los van jou, los van jouw doelen, jouw talenten en ook jouw mogelijkheden. Zijn mening staat los van jou.

Als je dat beseft en tot je neemt, kun je heel anders gaan kijken naar die goed bedoelde adviezen. Je kunt rustig invoelen of ze waardevolle informatie voor jou bevatten.
De truc is, dat je toch uit blijft gaan van je eigen gevoel en die meningen van anderen buiten jezelf houdt.

Je zult merken dat je dan meer rust hebt. Dat je je niet zo snel meer laat blokkeren door de meningen van anderen.
Ze staan los van jou en daarom heb je er zeker niet altijd wat aan. Luister, leer en laat los. Herhaal dat tegen jezelf als iemand je weer van alles verteld.  Luister, leer en laat los en ga uit van je eigen gevoel. Dan kom je er wel. Je dromen en doelen zijn niet onhaalbaar. Ze hebben alleen jouw focus en doorzetting nodig. Dan komt het allemaal goed, dus laat die anderen mensen maar lekker praten. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.