Gebruik je eigen verleden in je voordeel

Posted on
gebruik maken van je verleden

gebruik maken van je verledenJe verleden gebruiken voor goede dingen. Iedereen heeft wel iets meegemaakt. Dit hoeft niet altijd negatief te zijn, maar kan ook juist heel positief zijn. Wat wel voor iedereen hetzelfde is, is dat het jouw verleden van jou is. Dat het je dingen geleerd heeft en dingen gebracht heeft. Dat het je gemaakt hebt tot wie jij bent.

Het is juist dat wat je daar allemaal geleerd hebt en ervaren hebt waar je zoveel meer mee kan. Het hoeft helemaal geen blokkade te zijn, maar kan juist ook een opstapje zijn naar het bereiken van leuke dingen. Het kan je helpen een betere versie van jezelf te worden.

De eerste stap is je verleden te verwerken

Je kunt pas echt gebruik gaan maken van je verleden als het je minder raakt, als je het verwerkt hebt en er daardoor rustig op terug kunt kijken.

Dit is ook gelijk de lastigste stap, want je verleden werken, iets verwerken dat je zo gevormd heeft, is niet altijd even makkelijk.
Je kunt dan ook het beste beginnen met gewoon te gaan schrijven. Het schrijven van een autobiografie zou hierbij echt ideaal zijn.
Het helpt je namelijk alles op orde te zetten en ook te voelen waar je pijnpuntjes nog zitten.
Daarna mag je aan jezelf vragen wat je nog nodig hebt om die pijnpunten te kunnen helen. Moet er nog iets uitgesproken worden? Mag je nog een emotie van jezelf omarmen, waardoor deze rust vindt?

Ga opzoek naar inzichten uit je verleden

Lees je autobiografie eens door en ga eens na in jezelf welke inzichten deze dingen je allemaal gegeven hebben. Misschien kun je er nu wel nieuwe inzichten aan toevoegen.

Schrijf dit allemaal voor jezelf op en uit. Welke wijsheden kun je hier nog meer uit trekken en welke lessen?

Zet dit in voor jezelf of deel het met anderen

Je kunt met dit alles eigenlijk twee kanten op en misschien neem je die twee kanten wel tegelijkertijd, want dat kan ook.

Je kunt dit allereerst delen met anderen. Vanuit je ervaringen jouw wijsheid delen en doorgeven en daar kun je net anderen dat zetje mee geven dat ze nodig hebben.

Aan de andere kant kun je voor jezelf kijken wat je met deze lessen wilt. Pas ze in ieder geval toe op je leven in het hier en nu, dat is het allerbelangrijkste. Maar misschien heb je ook wel gezien waar je dus nog meer mag groeien en wat je nog meer kunt leren. Dat is pas een echt opstapje.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.