Rust in je hoofd: tijd voor de lenteschoonmaak in je hoofd

Posted on
gebruik je lente energie voor rust in je hoofd

gebruik je lente energie voor rust in je hoofdDe lenteschoonmaak in je hoofd. Februari loopt al weer tegen zijn einde aan en maart is al weer in zicht. Misschien is het weer nog wat wisselvallig, maar een ding staat wel vast: de lente is weer op komst. het is tijd voor de lenteschoonmaak. Tijd voor frisse ruimte in je hoofd.

Door de eerste fijne zonnestralen kan je lichaam weer vitamine D aanmaken. De vitamine die je zo hard nodig hebt om je goed te voelen en om energie te hebben.
Dit is juist de beste aanleiding om een grote schoonmaak in jezelf te houden.

De eerste stap voor de lenteschoonmaak in je hoofd is alleen voor jou bestemd als je van detoxen houdt. Het is dan een goed idee om een lekkere detoxthee aan te schaffen en daar een week lang elke dag een kopje van te drinken. Dit begint alvast met het reinigen van je lichaam.
Drink gelijk ook elke dag lekker veel water.
Daarnaast wil ik je uitnodigen om je hoofd leeg te schrijven. Pak een stapeltje papier en schrijf heel je hoofd leeg. Alles wat je voelt, alles wat er in je opkomt. Schrijf het allemaal op, schrijf je leeg en creëer rust.

Vervolgens mag je jezelf voorstellen dat je in je hoofd een kamertje voor jezelf hebt en in dit kamertje staat een hele grote boekenkast. In die boekenkast staan allemaal boeken. Daarin staat alles over jou, al je herinneringen, alles wat je weet, alles wat je ervaren hebt en alles wat je intuïtie te zeggen heeft.
Je zult zien en voelen dat er een aantal boeken naast de kast liggen en dat er losse papieren overal op de grond liggen. Ruim deze op en deel je boekenkast in op een manier die voor jou klopt.

Ga deze komende week elke dag even langs je boekenkast om deze te herordenen en op te ruimen, want je zult merken dat er soms toch iets ineens van zijn plek af is.

Als laatste wil ik je uitnodigen om een week lang elke dag 15 minuten stil te zitten en alleen maar op je ademhaling te focussen. Op serveer jezelf in die 15 minuten en laat alles zijn zoals het is.

Als aller aller laatste mag je na een paar dagen een lijstje gaat maken met alles wat je in je leven hebt en je negatief beïnvloed, zodat je deze dingen stapje voor stapje uit je leven kunt poetsen.

Dat waren mijn stappen voor de lenteschoonmaak in je hoofd. Ik hoop dat het je een lekker fris en opgeruimd hoofd geeft.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.