Waar besteed jij je tijd aan?

Posted on
waar besteed jij je tijd aan?

Wat doe jij allemaal op een dag? Ben je jezelf daar echt bewust van? Of is jouw dag zo voorbij en denk je weleens: ‘hoe kan de tijd nu zo hard gegaan zijn?’ en ‘wat heb ik vandaag allemaal gedaan?’

We doen vaak zoveel meer op een dag dan we zelf door hebben. Sommige dingen zijn nuttig, zoals toch net even een wasje extra draaien, en sommige dingen zijn minder nuttig, zoals toch nog een half uurtje op Facebook zitten.

Het kan makkelijk zijn dat je onbewust verslaafd bent aan het internet of aan de tv. En het vervelende is dat deze dingen geestelijk heel veel energie kosten en lichamelijk ons rusteloos maken. Ergens te veel van is nooit goed. Dat geld voor dit ook.

Waar besteed jij je tijd aan: houd eens bij wat je gedurende een week allemaal doet

Misschien is het eens tijd om bij te houden wat je op een dag allemaal doet. De kans is namelijk heel groot dat je jezelf daar niet helemaal bewust van bent.

Dit is zeker aan te raden als je dagen voorbij gaan en je elke keer niet kunt doen wat je wel wilde doen.
Neem gewoon een pen en papier bij je en schrijf alles op wat je doet en dan bedoel ik ook echt alles.

Doe dit eens een week lang en analyseer aan het einde van de week wat je allemaal gedaan hebt.
Waar is je tijd naartoe gegaan, wat helemaal niet de bedoeling was?
En welke dingen hiervan hebben je moe gemaakt/ te veel energie gekost?

Het is misschien even een extra bezigheid op je takenlijstje, maar wel eentje waar je veel van kunt leren over jezelf en over je tijdsbesteding.
Je wordt dan ineens bewust van de dingen die je eigenlijk minder wilt gaan doen of ziet ineens dat je veel meer doet gedurende een dag dan je zelf doorhad.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.