Waar komt dat rotgevoel vandaan?

Posted on
Waar komt dat rotgevoel vandaan

Waar komt dat rotgevoel vandaan? Een dipje hebben en je daardoor rot voelen is heel normaal. Het is alleen helemaal niet leuk om je rot te voelen. Van dit gevoel wil je zo snel mogelijk af.

Hoe kom je hier vanaf? Door de focus op die vraag vergeten we nog wel eens te kijken naar waar het rotgevoel vandaan komt. Dit gevoel zegt ons namelijk iets, het wil je iets vertellen en dat mogen we niet vergeten. Het helpt ons namelijk om te groeien en ons leven steeds beter in te richten. Als we het negeren en zo snel mogelijk willen opruimen, zal het zich steeds vaker aandienen.

Waar komt dat rotgevoel vandaan?

Begin bij het begin, wanneer begon je jezelf zo te voelen? Meestal heb je daar gelijk de belangrijkste aanwijzing te pakken.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je je rot voelt op het werk, maar dat het daar helemaal niet ontstaan is. Als je de tijd neemt om daarover na te denken, kom je er misschien wel achter dat dit begon toen je vanmorgen een discussie had met je partner. Je voelde je niet begrepen en niet gezien, maar jullie moesten beide aan de slag. Je hebt je gevoel dus maar uitgezet en je bent aan het werk gegaan. Op je werk komt dit gevoel echter weer boven en daar heb je nu last van.

Alleen al het bewuste besef hiervan kan zo ontzettend helpen. Vanuit daar kun je namelijk dit gevoel echt helen en niet alleen maar onderdrukken of er een pleister op plakken.

Je zou in dit voorbeeld nu je partner een berichtje kunnen sturen dat je van hem/haar houdt en mist. Dat is namelijk wat je werkelijk zoekt, een stukje liefde, bevestiging en begrip. Wanneer je partner hierop antwoord en je dit geeft, kun je weer verder met een veel fijner gevoel.

Een mooie bijwerking hiervan is dat je diezelfde avond als jullie het gesprek van die morgen uitpraten veel rustiger bent. Je emoties hebben namelijk niet de hele dag (onbewust) kunnen opbouwen. Dat maakt het communiceren zoveel makkelijker.

Kijk dus naar waar je rotgevoel vandaan is gekomen, zodat je het ook echt los kunt laten

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.