Mensen die niet bij je passen en mensen die wel bij je passen

Posted on
mensen die niet bij je passen zullen er altijd zijn

Mensen die niet bij je passen zullen er altijd zijn. Gelukkig zullen er ook altijd mensen zijn die wel bij je passen. Dit is iets wat ik zelf dagelijks ervaar. Mijn werk is, zoals je vast wel door zult hebben, vrij bijzonder. Ik combineer namelijk praktische aardse persoonlijke ontwikkeling met spiritualiteit. Sommige mensen reageren daarop alsof ze er allergisch voor zijn. Andere mensen mag ik gelukkig helpen en daar krijg ik zoveel dankbaarheid en bevestiging van.

Mensen die niet bij je passen zullen er altijd zijn en dat is helemaal oké

Als ik je iets zou mogen meegeven is dat dit helemaal oké is. Het is normaal en het is goed. Dat wil niet zeggen dat het altijd even leuk is als iemand je afkraakt of gemeen doet over waar jij in geloofd. Ik ben vaak genoeg voor fraudeur uitgemaakt omdat ik geld vraag voor wat ik doe of oplichtster omdat ik praat over engelen en de ander daar niet in geloofd. Natuurlijk doet dat zeer, want ik weet wat ik wel en niet doe en met welke intentie. Op zo’n moment wordt ik niet gezien. Dat zul jij ook vaak genoeg meegemaakt hebben.

Besef dat hun mening losstaat van jou

Op zo’n moment is het belangrijk dat je luistert. Niet naar wat er gezegd wordt, maar naar wat eronder zit. Dan hoor je namelijk dat deze mensen praten vanuit hun visie. Ze praten misschien zelfs vanuit hun angst en onzekerheid of in het vervelendste geval vanuit de pijn die ze nog in zich hebben. Zij praten vanuit zichzelf tegen jou. Ze praten dus niet vanuit jou over jou.

Zo voel je en weet je dat hun mening, hun woorden losstaan van jou. Ze gaan over hun en hun levensvisie, meer niet. Het zegt alleen maar dat hun visie niet bij jou past en dat is helemaal oké.

Luister ook naar de mensen die wel bij je passen

Zij vertellen je namelijk ook heel veel en als je naar hun luistert praten ze ook vanuit hun visie, maar die sluit aan. Daarom kun je daar wel van leren, zelfs al zeggen ze misschien iets wat niet helemaal bij jou aansluit.

Op deze manier hoor en voel je het verschil. Dat helpt je om het los te laten en misschien zelfs om van alle mensen wat te leren. Je kunt namelijk leren waar je communicatie misschien nog wat beter mag en je leert natuurlijk heel veel over je eigen onzekerheden. Daar ben ik in ieder geval altijd heel dankbaar voor.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.