Waar word je echt gelukkig van?

Posted on
Waar word je echt gelukkig van

Waar word je echt gelukkig vanWaar word je echt gelukkig van? Deze vraag word mij en heel veel anderen mensen vaak gesteld, want iedereen wil gelukkig zijn, toch? Je wilt je toch goed voelen, lekker in je vel zitten en het naar je zin hebben. Daar word je allemaal gelukkig van.

Daarom is een heel bekent antwoord, die ik zelf ook vaak geef, dat je geluk in jezelf vindt, in je hart. Daar vind je wat je werkelijk wilt en die pure rust die erbij komt kijken als je contact met jezelf maakt.
Vandaag bedacht ik me dat dit ook niet alles is. Zelfs al maak je contact met jezelf en luister je naar je hart, dan nog kun je stil staan. Het betekent nog niet dat je vooruit komt en geniet. Ik kwam tot de conclusie dat echt geluk, naast het luisteren naar je hart, ook te maken heeft met bezig zijn/in beweging zijn.

Waar word je echt gelukkig van? Van in beweging zijn

Ik bedoel niet direct dat je lichamelijk moet gaan bewegen en gaan hardlopen ofzo. Dat zou ik alleen aanraden als je niet tevreden bent met je eigen gewicht.
Ik bedoel dat je in beweging bent, omdat je jezelf bezighoudt met de dingen die jij echt leuk vindt. Dingen die in je hart goed voelen en dingen die je energie geven.
Natuurlijk vind je die dingen wel pas als je goed contact hebt met jezelf, maar je mag er ook echt iets mee gaan doen.

Praktisch vertaald betekent dit dat als jij bijvoorbeeld pure passie hebt voor kunst en creatief bezig zijn, dat je daar je geluk voelt, jij ook echt de tijd moet inplannen om creatief te kunnen zijn. Dat je tijd maakt om naar musea en exposities te gaan. Dat je het ook echt doet en ook echt gaat.

Dit gaat bij zoveel mensen nog fout. Ze hebben wel dat contact met zichzelf, ze voelen wat hun hart zegt, maar doen er nog eigenlijk niks mee. Dan voel je je ook nog niet echt gelukkig.

Waar word je echt gelukkig van? Ga daar alsjeblieft mee aan de slag!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.