Waarom pleasen zo slecht voor je is

Posted on
waarom pleasen zo slecht voor je is

Waarom pleasen zo slecht voor je is. Pleasen is in mijn ogen een vorm van doorgeslagen zorgen voor. Het is echt niet erg als je graag voor iemand wil zorgen. Het wordt een probleem als je dit zo graag wilt dat je jezelf dienstbaar op gaat stellen en jezelf aan de kant gaat zetten voor de behoeftes van een ander.

Je raakt jezelf steeds meer kwijt

Dat is namelijk de eerste reden waarom pleasen zo slecht voor je is. Het is zo slecht, omdat je je eigen behoeftes, gevoelens en mening aan de kant zet voor een ander. Hierdoor kom je steeds verder van jezelf af te staan. Ik spreek dan ook genoeg mensen die dit zo lang hebben gedaan dat ze niet eens meer helder krijgen wat ze echt willen en voelen.
Dat is iets wat heel makkelijk kan gebeuren in deze situatie, dus blijf daar alsjeblieft op letten en blijf voelen en checken wat je echt voelt en vindt.

Je eigenwaarde wordt afhankelijk van hoe anderen zich voelen

Op een gegeven moment kan je zo ver van jezelf af komen te staan dat jouw eigenwaarde afhankelijk wordt van wat anderen voelen. Je gaat dan denken dat als anderen niet lekker in hun vel zitten of als ze zich raar gedragen dat dat met jou te maken heeft. Je gaat het gevoel en gedrag van anderen dus op jezelf betrekken.

Daardoor ga je jezelf nog zorgzamer opstellen. Je wilt de situatie veranderen, want dit voelt echt niet fijn. Het vervelende hieraan is dat je het nooit goed krijgt voor iedereen. Jij zult je dus ook nooit echt goed genoeg of zelfverzekerd voelen in deze situatie.

Dat terwijl je natuurlijk wel meer dan goed genoeg bent.

Maak weer tijd voor jezelf

Daarom is het zo belangrijk dat je jezelf weer een prioriteit maakt. Jij bent belangrijk en het is tijd dat je dat gaat accepteren. Dan kun je weer oprecht gaan voelen wat je wil, voelt en vindt. Als je daar weer aandacht aan gaat besteden en dingen doet die jij belangrijk vinden, dan ga je steeds meer rust vinden.

Je gaat steeds meer energie krijgen en vanuit daar ook steeds zelfverzekerder worden. Dat verdien je echt!

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.