3 redenen om je niet bezig te houden met wat anderen over je denken

Posted on
wat anderen over je denken

Als je het graag goed wil doen, is het logisch dat je jezelf bezighoudt met wat anderen over je denken. Je wilt dat ze je aardig vinden en je wilt al helemaal niks verkeerd doen. Je wilt dat mensen positief over je denken en je niet raar of vreemd vinden.

Dit kan op een gegeven moment mee gaan wegen in je beslissingen en je gedrag beïnvloeden. Gewoon omdat je jezelf afvraagt wat een ander ervan zou vinden. Op een gegeven moment kan die je gaan beklemmen. Je bent namelijk niet echt jezelf meer en dat voelt niet fijn.
Dat is ook de belangrijkste reden om je niet bezig te houden met wat anderen van je vinden.

3 redenen om je niet bezig te houden met wat anderen over je denken

Iedereen is het meest met zichzelf bezig

De meeste mensen zijn het grootste gedeelte van de tijd met zichzelf bezig en totaal niet met jou. Iedereen heeft zijn/haar eigen problemen en zorgen, daardoor hebben de meeste mensen niet eens de tijd om bezig te zijn met jou of wat je doet.

Niet iedereen kent jouw leven

Hoe kan iemand objectief wat van je vinden als ze geen kijkje kunnen nemen in jouw verleden. Ze weten niet wat jij voelt of wat je denkt en ze weten ook niet wat jij allemaal hebt meegemaakt. Dit betekent dat niemand het complete plaatje ziet en daardoor kunnen ze nooit objectief iets over je vinden.

Ze kunnen niet inschatten wat jouw intentie of doel is, dus ze kunnen ook niet weten waarom je de dingen doet. Ze zien alleen maar de oppervlakte en kunnen daar wat van vinden, maar dat is dus niet alles wat er is.

Iedereen heeft zijn eigen waarheid

We hebben allemaal onze eigen waarheid en visie. Deze is gebaseerd op onze levenservaring en op onze normen en waarden. Dit betekent dat er heel veel mensen zijn die niet dezelfde waarheid als jij hebben. Er zijn heel veel mensen die anders tegen de wereld aankijken. Als je zo verschilt van mening, dan kun je ook niet over elkaar oordelen. Je leeft namelijk in een hele andere wereld.

Het is zo oneerlijk naar jezelf als jij het goed wilt doen voor iemand die in een andere wereld leeft. Die denken anders over de wereld dan jij en hebben dus ook een hele andere visie. Je maakt het jezelf bijna onmogelijk als je jezelf daaraan meet.
Dit alleen al maakt het zo belangrijk dat je loslaat wat anderen over je denken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.