Wat kun je doen als je vastloopt? 2 tips

Posted on
wat kun je doen als je vastloopt

Wat kun je doen als je vastloopt? Hoe vaak weet je eigenlijk wel niet wat je wilt en moet doen, maar het komt er niet uit? Je loopt dan tegen een soort onzichtbare blokkade aan waar je gewoon niet mee verder komt. Dit kan in je relatie zijn, maar ook op je werk of in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt er helemaal gek van worden, zeker als je maar tegen die muur aan blijft schoppen.

Vandaag wil ik dan ook twee tips met je delen die je kunnen helpen als je dit ervaart. Ze lijken misschien te simpel of te lastig, maar ze zijn wel super effectief om alles weer door te laten stromen.

Wat kun je doen als je vastloopt? Dit!

Maak een moodboard

Blokkades, doelen en gevoelens visueel maken doet heel veel met je. Ineens is alles echter geworden, tastbaarder geworden, waardoor je er meer mee kunt. Je kunt er ineens in geloven en daardoor de juiste stappen gaan zetten om iets te overwinnen of om iets te bereiken. Daarom is het maken van een moodboard ook zo krachtig.

Als je vastloopt kun je drie soorten moodboards maken:

  1. Een moodboard van het tastbare doel wat je wilt bereiken
  2. Het moodboard van het gevoel dat je wilt ervaren
  3. Een moodboard van je blokkade

Jij voelt welke je op dit moment het beste kan helpen. Volg dat gevoel en ga er lekker mee aan de slag, zodat je weer verder kunt.

Wil je meer weten over hoe je een moodboard kunt maken? Klik dan hier.

Zoek een sparringspartner

Een ding wat we als mensen meestal niet echt vaak doen is het delen als we vastlopen. We houden alles meer voor onszelf en lopen daardoor nog meer vast. We gaan onszelf vaak ook alleen maar gekker en raarder vinden.

Daarom helpt het zo als je iemand zoekt om te praten over je blokkade. Alleen het verwoorden en het delen met iemand doet al wonderen. Het creëert ruimte voor een nieuwe energie en inzichten. En daarbij kunnen de ideeën van anderen ook heel goed helpen.

Stap daarom over die drempel heen. Je bent niet raar en je blokkade is niet raar en deel. Dat kan in speciale Facebookgroepen, maar ook met vrienden of met een professional. Het is net waar jij je het fijnst bij voelt.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.