Wat verwacht jij van anderen?

Posted on
Wat verwacht jij van anderen

Wat verwacht jij van anderen? Stiekem verwachten we allemaal iets van de mensen om ons heen. We verwachten dat ze op een bepaalde manier reageren of dat ze bepaalde dingen voor ons doen. Dat is niet altijd erg, sterker nog, het is nodig dat we dingen van anderen verwachten. Het geeft ons namelijk de mogelijkheid om bepaalde dingen in te schatten en daardoor de stappen te zetten die we willen en kunnen zetten.

Wanneer jij bijvoorbeeld verwacht dat je partner het eten kookt, wanneer jij later thuis bent van je werk, voel je je minder gehaast. Je hebt dan wat meer tijd over wanneer je thuis komt die je kunt gebruiken om een tot rust te komen of te stofzuigen.

Wat verwacht jij van anderen? Communiceer duidelijk

Het gaat echter fout wanneer jouw partner verwacht dat jij alsnog het eten maakt, omdat hij/zij ook een lange werkdag heeft gehad en tijd en aandacht aan de kinderen wil besteden of met een rustgevende activiteit bezig wil zijn.

Dan kom je thuis en valt het vies tegen. Wanneer dit soort situaties zich vaker voordoen, gaat het pijn doen. Je gaat deze teleurstellingen betrekken op jezelf: je partner vindt je niet belangrijk genoeg, daarom doet hij/zij niet de dingen die jij verwacht. Het interesseert ze gewoon niet.

De kans is heel groot dat deze aanname van jou helemaal niet juist is, maar dat je partner helemaal niet weet of door stress vergeet dat jij deze dingen verwacht. Dat is een grote miscommunicatie.
Daarom is het zo belangrijk om je verwachtingen duidelijk te communiceren en ze blijven te communiceren.

Laat een beetje meer los

Daarbij is het niet fijn als je alles plant en daarbij uitgaat van wat je verwacht dat anderen voor je doen. Het leven bestaat namelijk uit veranderingen en verrassingen. Daarom is het belangrijk om iets meer los te laten en jezelf dus niet gek te maken.

Wanneer je jezelf erop betrapt dat je de hele avond weer in je hoofd aan het plannen bent, zeg je tegen jezelf: “ik zie het wel.”
Dat geeft ruimte aan jezelf en rust in je hoofd.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.