Wat wilde je als kind?

Posted on
prinsesje zijn

prinsesje zijnInnerlijk kind werk, waarin je contact maakt met het kind wat je vroeger was om emoties te verwerken, is voor vele van ons niet onbekend meer. Het heeft veel mensen mooie dingen opgeleverd en rust gebracht, maar er is nog iets wat je kunt leren van het kind in jezelf.

Wat wilde je als kind? Wat wilde je worden en wat wilde je bereiken als je eenmaal volwassen was? Wat waren je passies en waar werd je gelukkig van?
Deze dingen lijken we op een gegeven moment uit het oog te verliezen, want we leren dat heel veel niet haalbaar is en dat we eerst dingen als school moeten afronden. Als we dan eenmaal met school klaar zijn, hebben we veel verantwoordelijkheden en andere verwachtingen. We moeten werken en geld verdienen om te kunnen leven. Of het echt Leven is voor veel mensen laat ik even achterwegen. Het belangrijkste is dat we vaak vergeten zijn wat we echt leuk vonden in onze puurheid, waar we van genoten en hoe simpel het leven kan zijn.

Als je dit leest, is de kans groot dat je je leven qua verantwoordelijkheden redelijk goed op orde hebt. Maar wat wil je nu echt? Wilde je prinses worden of dierenverzorger? Wilde je creatief zijn of brandweerman zijn? Misschien zijn de dingen inderdaad niet helemaal haalbaar, maar waarom wilde je dit? Welk gevoel of welke behoefte lag eronder als je terugkijkt? Wilde je met dieren bezig zijn, mooie dingen maken of mensen helpen?
Waar werd jij echt gelukkig van als kind?

Laat je volwassen stem nu niet afleiden en zeggen: “ja maar dat is toch niet mogelijk meer?” wat maakt het onmogelijk? Je werk? Gezin? Is dat echt zo? Of zijn er momenten in je leven dat je wel kan bezig zijn met die dingen die je als kind wilde? De kans is groot dat je die momenten al hebt of kunt creëren.

Als je hiervoor gaat, zul je merken dat je meer kunt ontspannen, rustiger wordt in je hoofd en weer enthousiast wordt. Dat is ook het doel, je hoeft er niks mee te ‘bereiken’. Het hoeft geen ‘nut’ te hebben. Het enige waar het voor is, is voor jezelf en dat is meer dan genoeg.
Wat wilde je als kind?

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.