We hebben last van griep met een emotioneel dipje

Posted on
We hebben last van een emotioneel dipje

Last hebben van een emotioneel dipje hoort er helemaal bij. Zeker op dit moment. We zitten namelijk een paar weken in een fase van loslaten en verwerken. Iets wat eigenlijk heel erg goed is, want zo laat je steeds meer van je verleden achter je en bouwen zich ook geen nieuwe blokkades in je systeem op. Ik hoop dan ook zeker dat we deze fase nog heel vaak gaan krijgen en eigenlijk twijfel ik er niet aan dat we hem nog heel vaak gaan krijgen. Deze fase hoort er helemaal bij.

We hebben last van griep met een emotioneel dipje

Wat in deze fase meestal ook om de hoek komt kijken is de griep. Het verbaast me dan ook niks dat we met zijn alle lekker verkouden zijn en ons ziekjes voelen. Ons hele systeem zegt: opruimen die troep. Natuurlijk zal het rare weer van de laatste tijd daar ook een rol in gespeeld hebben.

Eigenlijk is het meer een dip

Nu noem ik wat veel mensen voelen op dit moment heel liefkozend een dipje, maar ik weet dat er ook mensen zijn die zich zwaar klote voelen op dit moment. Van alles komt er los en ze voelen zich emotioneel niet lekker. Als jij dit hebt, hoop ik dat je beseft dat dit betekent dat je een behoorlijke blokkade aan het uitwerken bent. Het is even niet leuk, maar het zal je wel verder helpen en besef ook dat dit een fase is. Het gaat echt wel weer voorbij, hoe rot het nu ook voelt.

Laat het er allemaal zijn

Probeer niet te veel te vechten tegen wat er nu gebeurt, maar geef jezelf de kans om uit te rusten. Probeer te ontspannen en te ontladen. Als je hoofd en je hart echt overlopen kan het helpen om alles van je af te schrijven. Probeer dit zo ongenuanceerd mogelijk te doen. Daarnaast wil het altijd helpen als je films kijken of boeken leest die helemaal bij jou passen en die jou een goed gevoel geven. Die zorgen voor een positieve afleiding en een beter gevoel, zonder dat je met jezelf in discussie hoeft te gaan.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.