3 redenen waarom je je niet lekker voelt in een goede relatie

Posted on
Redenen waarom je je niet lekker voelt in een goede relatie

Redenen waarom je je niet lekker voelt in een goede relatie. Zelfs als je een goed relatie hebt, kun je je nog niet lekker en soms zelfs ongelukkig voelen. Waar komt dat gevoel toch vandaan? En nog belangrijker: hoe ga je je wel weer gelukkig voelen?

Het is in ieder geval belangrijk dat je jezelf even niet bezighoudt of je wel of niet weggaat bij je partner. Die vraag op zich zorgt al voor veel onrust en verdriet. Daardoor kun je niet meer helder onderzoeken waar het voor jou precies fout gaat. Zet die vraag dus even aan de kant en kijk naar jezelf. Wanneer voel jij je precies ongelukkig? Wanneer voelt voor jou de relatie niet goed?

De 3 redenen waarom je je niet lekker voelt in een goede relatie

Je kunt niet delen wat je wilt delen

Als je niet kunt vertellen wat je wilt vertellen, dan voel je je al snel eenzaam. Je hebt het gevoel dat je partner niet naar je luistert als je iets wilt vertellen. Het voelt dan alsof jouw partner je niet echt kent en ook geen interesse in je heeft.

Als je dit een paar keer meegemaakt hebt, kies je ervoor om steeds minder te vertellen en dus dingen voor jezelf te houden. Dit vergroot het eenzame gevoel alleen maar, want je begint je dus ook werkelijk af te sluiten.

Je voelt je niet volledig geaccepteerd of goed genoeg

Als jij het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent voor je partner, dan bouw je een muur tussen jullie. Je durft jezelf niet meer volledig te laten zien en bent steeds op zoek naar die bevestiging. Je voelt je vaker afgewezen door dingen die vaak niet zo veel zeggen.

Er is niet genoeg fijne intimiteit

Lekkere knuffelen, zoenen en seks zorgen voor verbinding. Tenminste, als jij je ook echt geraakt en geliefd voelt in dit contact. Seks is één ding, maar je veilig voelen en geraakt voelen tijdens de seks is een heel ander iets. Als seks en knuffelen dan ook een routine zijn geworden zonder bewuste aandacht en aanwezigheid, dan wordt het veel minder fijn. Het gevoel van verbonden zijn wordt daardoor ook weer minder. Vanuit daar ontstaat eenzaamheid en onrust, waardoor jij je dus minder fijn kan voelen in een goede relatie.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.